Han Lips kijkt tv

Raven van Dorst is nooit te schijterig ernaar te vragen

Han Lips schrijft elke dag over wat hij ziet op tv. Vandaag: Boerderij van Dorst.

Han Lips
Maxim Hartman (midden), Hanneke Groenteman (rechts) en Raven van Dorst (links).  Beeld BNNVARA
Maxim Hartman (midden), Hanneke Groenteman (rechts) en Raven van Dorst (links).Beeld BNNVARA

Zoals Maxim Hartman is er geen tweede. Die heeft in Hilversum een hokje voor hem alleen, met een label erop: ‘Maxim Hartman, niemand anders’. Totaal zichzelf, volslagen onaangepast en extreem humoristisch. En nog een heleboel andere dingen, zag Lips zondagavond in alweer de laatste aflevering van dit seizoen Boerderij van Dorst, een programma dat eigenlijk nooit teleurstelt.

Hartman was te gast bij Raven van Dorst, ook al zo’n unieke televisiepersoonlijkheid. Samen met Hanneke Groenteman, van wie Lips al jaren fan is en van wie het eeuwig zonde is dat zij geen eigen programma meer heeft. Ze gingen aan de slag, maakten elkaar prettig belachelijk en kwamen tot betere gesprekken dan in concurrerende programma’s waarin BN’ers voor een tijdje tot elkaar worden veroordeeld.

Boerderij van Dorst had zondagavond alles wat televisie tot zo’n aantrekkelijk medium kan maken, maar dat zelden zo sterk is. Dat begint allemaal bij Raven van Dorst met wie ook Lips niet zou aarzelen zijn diepste zielenroerselen te delen. Oprecht, als het niet zo unlike Raven van Dorst zou klinken. Die wil precies weten wat de tijdelijke bewoners drijft en is nooit te schijterig ernaar te vragen.

Dat leverde een mooi gesprek op met Groenteman, maar wat het meest bleef hangen was de aanwezigheid van Hartman dus. Lips kan soms denken: doe effe normaal. Volledig ongrijpbaar. Hij is grillig, antwoordt hij op de vraag hoe hij zelf in relaties staat. Het lijkt Lips al een beetje een beangstigende ervaring om met zo’n vent een paar dagen op een boerderij te moeten zitten.

Maar Van Dorst kon er prima mee omgaan en ook Groenteman bleef op de been. Soms denkt Lips weleens dat Nederland te klein is voor zo veel televisie, maar Boerderij van Dorst laat zien dat een juiste mix en een goede presentator een topprogramma kunnen opleveren.

Boerderij van Dorst krijgt derde seizoen

Boerderij van Dorst krijgt dit najaar een derde reeks. Het BNNVara-programma keert eind oktober terug op de buis, zo maakte presentator Raven van Dorst zondagavond bekend in de laatste aflevering van de huidige serie.

In Boerderij van Dorst trekt Van Dorst zich iedere week samen met twee BN’ers terug op het platteland. In het programma wordt onder meer de boerderij opgeknapt, groente en fruit geteeld, het land bewerkt en worden dieren verzorgd.

In de afgelopen reeks waren onder anderen Gordon, Anouk en Douwe Bob te gast. Ook Hans Klok, Eva Crutzen, Froukje, Katja Schuurman en Défano Holwijn schoten Van Dorst te hulp.

Reageren? hanlips@parool.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden