Radioprogrammering publieke omroep op de schop

De radioprogrammering van de publieke omroep gaat er in 2018 flink anders uitzien. De zaterdagochtendshow van Mieke van der Weij en Peter de Bie gaat naar Omroep Max, terwijl Rob Stenders terugkeert op NPO Radio 2.

ANP/Het Parool
Mieke van der Weij stapt met haar presentatiepartner Peter de Bie over naar Omroep Max. Beeld ANP
Mieke van der Weij stapt met haar presentatiepartner Peter de Bie over naar Omroep Max.Beeld ANP

Het Raad van Bestuur van de NPO heeft dinsdag de 'voorgenomen programmering' van 2018 gepresenteerd.

Volgens die plannen stappen Mieke van der Weij en Peter de Bie met hun wekelijkse radioshow op zaterdagochtend over naar Omroep Max. De NPO is van plan de zendtijd op Radio 1 op zaterdagochtend tussen 8.30 en 11.00 uur aan de ouderenomroep toe te kennen.

De huidige presentatoren van de Nieuwsshow maken daarmee een overstap van Avrotros naar Omroep Max, maakte de NPO dinsdag bekend.

"Dit presentatieduo wordt bijzonder hoog gewaardeerd door de luisteraars en de NPO kiest ervoor om deze opstelling in een nieuw programma op zaterdagochtend voort te zetten,'' aldus de NPO.

Rob Stenders
Rob Stenders, die eerder zijn programma Stenders Platenbonanza kwijtraakte en overwoog naar een andere zender over te stappen, krijgt wat de NPO betreft een middagprogramma in de zendtijd van BNNVARA op Radio 2. Annemieke Schollaardt, die nu op die tijd zit, krijgt op deze zender een avondprogramma tussen 20.00 en 22.00 uur.

Het radioprogramma De Staat van Stasse met Stefan Stasse (KRO-NCRV) verhuist van Radio 2, van 20.00 tot 22.00 uur, naar Radio 5. Het programma Volgspot op Radio 5 zal daardoor twee uur later beginnen om 22.00 uur.

"De programmering is tot stand gekomen na een complexe intekenperiode waarbij wensen van de omroepen en luisteraars zijn meegenomen,'' zegt de Raad van Bestuur.

Niet iedereen tevreden
"De NPO is blij dat deze programmering bijdraagt aan het versterken van Radio 2 en is blij dat Rob Stenders op de zender blijft en Annemieke Schollaardt een belangrijke plek in de avondprogrammering krijgt. De inzet van de NPO was om deze twee sterke dj's te behouden voor Radio 2."

Het gaat om een voorgenomen programmering, want betekent dat omroepen nog alternatieve voorstellen mogen doen. De NPO erkent dat niet alle omroepen tevreden zijn over het besluit. De NPO streeft ernaar eind oktober de definitieve radioprogrammering voor 2018 vast te stellen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden