Update

Publieke omroep hekelt Rik Felderhof

De plannen van Hagoort, Voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep, zijn een reactie op uitlatingen van NCRV-coryfee Rik Felderhof. Foto ANP Beeld
De plannen van Hagoort, Voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep, zijn een reactie op uitlatingen van NCRV-coryfee Rik Felderhof. Foto ANP

HILVERSUM - De Publieke Omroep gaat de inkomsten van televisiepresentatoren nog strenger aanpakken. Omroepbaas Henk Hagoort wil een overzicht van alle inkomsten die presentatoren bij de omroep hebben.

Met dat overzicht wil Hagoort de zogenoemde 'lekken' in de beloningscode voor presentatoren dichten. Daaronder vallen betalingen via een management-bv, die presentatoren in staat stelt naast hun presentatiewerk rekeningen te sturen voor hun werk als producent.

De plannen van Hagoort, Voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep, zijn een reactie op uitlatingen van NCRV-coryfee Rik Felderhof in NRC Handelsblad. Felderhof liet geen spaan heel van de beloningscode die op 1 september ingaat. De code schrijft voor dat presentatoren niet meer dan 181.000 euro per jaar mogen verdienen.

Felderhofs inkomen is veel hoger, erkent hij. Hij zou 600.000 euro per jaar verdienen voor 'een parttime baan'. Ook gaf hij toe boven op dat bedrag inkomsten te genereren uit zijn productiebedrijf, dat het programma Villa Felderhof aan de NCRV levert.

''Het kan niet dat een management-bv als bypass wordt gebruikt om onder de beperkingen van de code uit te komen. Daar maken we een einde aan,'' aldus Hagoort.

De Nederlandse Publieke Omroep verwijt Felderhof 'arrogantie'. Ook wordt hem kwalijk genomen dat hij over de salarissen van collega's praat. Zo memoreerde Felderhof dat Caroline Tensen wordt betaald door zowel de NCRV als de Nationale Postcodeloterij. Ze zou goed zijn voor zes tot acht ton per jaar.

De NCRV wil weinig zeggen over de uitspraken van Felderhof. Woordvoerder Jan Hilbers: ''Die zijn voor zijn rekening. Wij nemen gewoon een kant-en-klaarproduct van hem af. Dat is alles.'' (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden