Programmamakers roepen Kamer op tegen Mediawet te stemmen

Een aantal bekende Nederlanders roept de Tweede Kamer op om vandaag tegen de nieuwe Mediawet te stemmen. De ondertekenaars willen niet dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zich direct gaat bemoeien met de inhoud van de programma's.

Jan Slagter (directeur omroep Max) is een van de ondertekenaars van de oproep Beeld anp
Jan Slagter (directeur omroep Max) is een van de ondertekenaars van de oproepBeeld anp

Ze doen dat in een paginagrote krantenadvertentie. 'De macht die de NPO met deze Mediawet krijgt, is een directe bedreiging van de redactionele vrijheid van omroepen en programmamakers,' zo staat in de oproep aan het parlement.

'De omroepen zijn directe vertegenwoordigers van het publiek en staan in contact met hun leden, kijkers en luisteraars. Het is daarom van essentieel belang dat de omroepen zelf - samen met de achterban - de inhoud blijven bepalen van de programma's.'

De oproep is ondertekend door zo'n 75 mensen, onder wie vooral presentatoren zoals Frits Spits, Rob Stenders, Margriet Vroomans en Aad van den Heuvel. Ook namen van acteurs onder wie Aart Staartjes en Huub Stapel staan vermeld evenals die van regisseurs, journalisten en bestuurders uit omroepwereld en politiek. En ook oud-schaatser Ard Schenk en generaal buiten dienst Peter van Uhm roepen de Kamerleden op tegen de Mediawet te stemmen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden