Prinsen undercover op zoek naar ware liefde

De drie prinsen uit de BBC-serie op het strand van Brighton. Foto BBC Beeld
De drie prinsen uit de BBC-serie op het strand van Brighton. Foto BBC

AMSTERDAM - Drie buitenlandse prinsen zijn deze zomer in Amsterdam undercover op zoek geweest naar de ware liefde. Producent IDTV volgde hen voor SBS 6 met de camera. Komende winter gaan we het zien: De undercover prinsen.

Het idee voor deze realityshow komt van de BBC, waar producer Nick Parnes werd geïnspireerd door de film Coming to America. Daarin speelt Eddy Murphy een Afrikaanse prins die undercover, als bediende in een hamburgerzaak, in de Verenigde Staten een bruid zoekt. Hij is een echte prins, met een koninkrijk. Hij kan niet eens zijn eigen thee zetten, moet zich zonder luxe en status in een andere cultuur zien te handhaven en wil ook nog een vrouwenhart veroveren.

Dat werd een amusante speelfilm.

The Undercover Princes van de BBC, dit voorjaar uitgezonden, werd door sommige recensenten omschreven als een 'juweeltje'.

Daarin werden drie koninklijke hoogheden gevolgd: Remigius Jerry Kanagarajah uit Sri Lanka, Manvendra Singh Gohil uit India en Africa Zulu, een Zoeloeprins uit Zuid-Afrika. Zij werden gehuisvest in Brighton en moesten werken in een hotel. En hun eigen huishouden voeren.

De praktische kanten van dat laatste was, getuige fragmenten, al grappig. Kijken naar mensen die nog nooit in een supermarkt zijn geweest en nog nooit confectiekleding hebben gekocht (Schoenverkoper: ''Die vent koopt gewoon veel te kleine schoenen!'') kan hilarisch zijn. Een tv-recensie beschreef de bereiding van een maaltijd: ''Vier biefstukken, veel kerrypoeder, olie, uien, komkommer en kant-en-klaarjus in één schaal langdurig op maximale stand in de magnetron. Het resultaat deed denken aan de ingewanden van een zieke hond.''
Dat de Srilankese prins homoseksueel was, bleek voor de andere twee, en zeker voor de christelijke Zoeloeman, een probleem. Maar ze kwamen eruit. (Volgens Wikipedia is ook de Indiase prins homoseksueel, en om die reden onterfd, maar daarover hoort men niets).

Zoeloeprins Africa zelf leerde nog wel meer. Hij had een roei-date met een jonge vrouw. Wat voor werk ze deed, was zijn vraag toen ze net van de wal los waren. ''Ik ben een lapdancer''. Dat beroep kende de Zoeloeprins niet: ''Bedoel je dat je danst op een schoot? Wat interessant.'' Hij zag aanvankelijk wel wat in haar, maar een prins kan niet thuiskomen 'met een vrouw die voor twintig euro stript voor elke Engelse man die langskomt.''

SBS 6, die de Nederlandse variant uitzendt, doet nog geheimzinnig over de inhoud van het prinsenverhaal. De prinsen hebben gewoond en gewerkt in Amsterdam, gingen naar het strand en zijn uitgegaan in clubs als Jimmy Woo. Wel met camera's in hun kielzog, maar volgens SBS 6 geloofde iedereen dat het ging om een 'culturele uitwisseling'.

Met welke prinsen SBS 6 komt, is nog niet duidelijk. Prinsen zijn er genoeg, aldus hoofdredacteur van het blad Royalty, Marc van der Linden. ''Er zijn héél veel prinsen. Alleen al in Saoedi-Arabië zijn er duizenden. Heel veel die ook nog wel centjes hebben. In Europa heb je vooral verarmde prinsen. Ook duizenden. Veel Russen ook. Niet iedere prins is koninklijk natuurlijk. En er zijn veel neppers. In Duitsland kun je een prinsentitel gewoon kopen. Ik dacht dat die Zoeloeprins in de BBC-versie wel een echte was. De Srilankees is iemand met een erg onduidelijke afstamming. Die woont in in Den Haag in een bovenwoninkje. Die heeft natuurlijk helemaal geen geld. Ach, het is natuurlijk gewoon een soort dating show.''

De drie hoofdrolspelers in het Engelse verhaal hebben trouwens hun grote liefde niet gevonden.

De uitzenddata van De undercover prinsen zijn nog niet bekend. (LOES DE FAUWE)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden