Pop: Queen + Paul Rodgers - The cosmos rocks on **

Na de dood van Freddie Mercury in 1991 was het ook zo goed als gedaan met de muzikale carrières van de andere vier leden van Queen. Bassist John Deacon leek daar niet erg mee te zitten; hij trok zich volledig terug uit het openbare leven. Maar gitarist Brian May en drummer Roger Taylor deden af en toe nog van zich spreken. Zeker toen zij drie jaar geleden een tournee deden met zanger Paul Rodgers, bekend van The Free en Bad Company. Queen + Paul Rodgers noemde de groep zich nadrukkelijk.

Onder die vlag verschijn nu ook The cosmos rocks on. Paul Rodgers doet gelukkig geen enkele poging Freddie Mercury te imiteren. Kan ook niet, want hij is in alle opzichten de anti-Mercury: hetero, down to earth en voorzien van een heel gruizige bluesrockstem. Op zich spannend dat May en Taylor juist met zo'n tegenpool in zee gingen, maar het werkt op The cosmos rocks totaal niet.

De muziek van Queen lag vaak zwaar op de maag, maar wat al die bombast draaglijk maakte, waren de camp, de theatraliteit en vooral de humor van Mercury. Met Paul Rodgers achter de microfoon klinkt Queen vooral als een botte hardrockband van het soort dat in de jaren zeventig heel gewoon was. In de muziek gebeurt al weinig opwindends, maar in de teksten wordt echt cliché op cliché gestapeld.

Waarom richt Paul Rodgers niet gewoon Bad Company weer op en duiken die Queenmannen niet eens de studio in met Mika? (PETER VAN BRUMMELEN)
(Parlophone)

www.queenonline.com

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden