Politie let scherp op 'docu-bendeleden' Lost Boys

De politie in Rotterdam ziet in de documentaire Lost Boys van documentairemaakster Margit Balogh geen aanleiding om bendeleden op te pakken die in de film worden gevolgd. Wel hebben ze 'meer dan onze aandacht', liet een politiewoordvoerder vandaag weten.

ANP/Redactie
© anp Beeld
© anp

De documentaire gaat over bendeleden van The Bloods in Rotterdam. Zij zouden zich schuldig maken aan onder meer gewapende overvallen en dealen in cocaïne. In Rotterdam ontstond ophef over de bende die op deze manier aandacht krijgt op televisie. De documentaire werd donderdag uitgezonden door de EO.

Op internet wordt erover gediscussieerd en Leefbaar Rotterdam (LR) heeft bij monde van Robert Simons vragen gesteld aan het college. Simons vraagt zich af wat de politie gaat doen aan de strafbare handelingen/feiten die in de documentaire werden getoond. 'En in hoeverre is de documentairemaakster aansprakelijk als ze kennis heeft van misdaden/criminaliteit, maar deze niet meldt bij de politie', aldus Simons.

'We kennen de bendeleden en die hebben ook meer dan onze aandacht. Als we ze kunnen pakken, pakken we ze ook', reageert een woordvoerder van de politie. Hij zegt dat de beelden op zich geen bewijsmateriaal zijn. 'Voor bewijs heb je meer nodig dan alleen beelden. De beelden zouden ook al een paar jaar oud zijn'.

De woordvoerder zegt dat de politie betere informatiebronnen heeft. Er worden regelmatig bendeleden opgepakt. Zo is er begin juni één opgepakt voor poging tot doodslag en voor verboden wapenbezit. Hij had bij metrostation Beurs de persoon gestoken met wie bendeleden in de documentaire ook al ruzie hadden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden