Update

Peter R. de Vries ruziet met Sven Kockelmann

Presentator Sven Kockelmann had Peter R. de Vries uitgenodigd voor zijn programma Oog in Oog. Binnen enkele minuten hadden de heren al ruzie en valt het interview in het water, zo bleek tijdens de uitzending gisteren.

Redactie
Peter R. de Vries: 'Je bent niet transparant, Sven.' Beeld
Peter R. de Vries: 'Je bent niet transparant, Sven.'

Als Kockelmann begint over de kritiek die collega's op De Vries hebben, stelt die laatste dat 'hij onder valse voorwendselen naar de studio is gelokt'.

De Vries vindt dat hij van tevoren niet goed is ingelicht over de gespreksonderwerpen. Dit zou namelijk gaan over 'zijn niet aflatende jacht op de misdaad, Wilders, zijn maatschappelijke betrokkenheid en het werk van zijn dochter.' Kockelmann schaart de kritiek die collega's hebben op De Vries onder de noemer 'niet aflatende jacht op de misdaad'. De Vries ziet dat niet zo.

Transparant
'Je bent niet transparant, Sven', reageert de misdaadverslaggever. 'Het is geen moment duidelijk wat eigenlijk de bedoeling is. Je wilt uitzoeken of ik wel zuiver op de graat ben', klinkt het ook. 'Je moet me eerlijk uitnodigen.'

'Whatever'
Als de mannen proberen verder te gaan, reageert De Vries kritisch en toont zich ongeïnteresseerd. 'Je bent gewoon weer niet goed geïnformeerd.' 'Dat staat er misschien, maar dan hoeft het nog niet waar te zijn.' Ook laat reageert hij met 'whatever'.

Ondanks het feit dat de heren vroeg in de discussie wel erkennen dat ze een andere perceptie hebben op de gang van zaken, viel het interview niet meer te redden.

Jammer
Sven Kockelman vond het jammer dat het gesprek met Peter R de Vries zo ontspoorde, vertelde hij vanaochtend op radio 1. Peter R de Vries reageerde via Twitter indirect op de uitzending. Hij schreef: O jee.. Ik zie in mijn agenda dat ik vanavond in De Wereld Draait Door zit... eens even de uitnodiging goed nalezen!

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden