Patricia Paay: 'Theo Maassen groef zijn eigen putje'

Patricia Paay zegt zich nooit iets te hebben aangetrokken van de beledigingen van Theo Maassen over haar reportage in de Playboy. 'Ik woonde toen in Engeland, ik wist niet eens wie hij was. Ik dacht wat een lul, maar hij groef zijn eigen putje', aldus Paay in het programma Eva Jinek op zondag.

Patricia Paay bij de lancering van haar biografie. Beeld bruno
Patricia Paay bij de lancering van haar biografie.Beeld bruno

'Ik kende hem niet en hij kende mij niet. Vlak voor de show - Maassen deed zijn uitspraken bij De Wereld Draait Door terwijl Paay aan de andere kant van de tafel zat - kreeg ik ingefluisterd dat hij een stand-up comedian was en best een leuke', aldus de diva tegen Jinek. Paay voelde geen behoefte om te reageren op de beledigingen. 'Het deed me niks, ik had het allemaal wel gehoord', vertelt ze. 'Ik dacht alleen maar: 'En nou de sales'.'

Playboy
Het feit dat La Paay op 60-jarige leeftijd nog in de Playboy verscheen deed eind 2009 veel stof opwaaien. Ze was te gast in het programma van Matthijs van Nieuwkerk om te vertellen over haar keuze om uit de kleren te gaan.

Theo Maassen was die uitzending als tafelheer aangeschoven en begreep niet waarom Paay had ingestemd met de fotoshoot. 'Waarom?!', riep hij. 'Je zou denken dat als je ouder wordt, je ook wijzer wordt. Ik heb een vriend en die is necrofiel dus ik denk dat hij het wel leuk vindt om te zien', gooide de cabaretier er uit.

Theo Maassen. Beeld anp
Theo Maassen.Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden