Parool.nl weekendtips

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Redactie
Festivalgangers. Beeld Archieffoto. ANP
Festivalgangers.Beeld Archieffoto. ANP

Pitch Festival
Vandaag en morgen vindt het Pitch Festival plaats bij de Westergasfabriek. Pitch debuteerde vorig jaar en kenmerkt zich door de aanwezigheid van een groot aantal live bands. Met optredens van The Weekend, Vondelpark, Jungle by Night, Gold Panda, Die Antwoord en Marbert Rocel komen liefhebbers van electronische muziek aan hun trekken. Er kan tot diep in de nacht worden gedanst. De openingstijden voor beide dagen zijn van 15:00 tot 5:00.

Parool.nl is aanwezig bij het Pitch Festival en twittert live mee. Hou voor meer informatie @Het_Parool of de website in de gaten!

Zeeland in Noorderpark
Het Noorderpark wordt zondag omgetoverd tot klein Zeeland, met
Zeeuwse liederen van Laurens Joensen, ringsteken op de fiets en oesters eten. Tussen 14 uur en 17 uur bij de Noorderparkkamer, bij de parkingang tegenover de Wingerdweg 185 en 229.

Kwartet kunstenaars
Vier beeldend kunstenaars exposeren in de MLB-galerie en -beeldentuin, Witte de Withstraat 32a. Verwacht beeldhouwwerk, olieverfschilderijen, aquarellen en tekeningen. De vier - Truus van Alphen, Anita de Koning, Til Festen en Frenshelo Janzen - zijn op zaterdagen aanwezig om hun werk toe te lichten. De tentoonstelling, Variabelen in quartet, is op vrijdagen en zaterdagen te bezichtigen tussen 12 uur en 18 uur. Zie ook www.mlbgalerie.nl.

Mode-illustraties
De Brit Will Broome maakt illustraties voor grote modenamen als Gucci, Missoni en Marc Jacobs. In het kader van de Amsterdam Fashion Week toont galerie LaRaven, Herengracht 132, een expositie van zijn werk. Vandaag tussen 17 uur en 22 uur is de opening. De tentoonstelling is tot en met 27 juli te zien, op woensdag tot en met zondag tussen 12 uur en 18 uur.

Gezond uitgaan
In Club Lite, Jan van Galenstraat 24, is zaterdag de Chocolate Club.
Een avond met tribal dance en deep-house, maar ook met een workshop rauwe chocolade maken, een gezonde snackbar en massages. Kaarten vanaf zijn te koop vanaf 10 euro. De deuren gaan om 20.30 uur open. Meer informatie op www.chocolateclub.nl.

Bewoners fotograferen hun buurt
De reizende fototentoonstelling Nergens zoals hier is vanaf zaterdag tot en met 19 juli op het Merwedeplein in de Rivierenbuurt te zien, als eerste van acht wijken in onder andere Amsterdam, Haarlem en Almere. Amsterdammers van alle leeftijden volgden fotografieworkshops en fotografeerden bijzondere plaatsen en mensen in hun buurt. De tentoonstelling is een initiatief van fotografiemuseum Foam en woningcorporatie Ymere. Kijk voor meer informatie op www.nergenszoalshier.nl.

Rondleiding Kolenkit
Kijk eens met andere ogen naar de Kolenkitbuurt. Het Van Eesterenmuseum houdt zaterdag een rondleiding door de wijk. Cultuurwetenschapper Karin Ruisch vertelt over de architectuur, de ontstaansgeschiedenis en de bewoners van de Kolenkitbuurt. De wandeling is van 13 uur tot 15 uur. Kosten voor de rondleiding zijn 5 euro. Aanmelden via rondleiding@vaneesterenmuseum.nl o.v.v. Kolenkitrondleiding. Burgemeester De Vlugtlaan 125.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden