Parool.nl Weekendtips: veel mode, snoeien in het Oosterpark en een boekenmarkt

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Redactie
Tijdens Licht op het IJ worden belangrijke gebouwen rondom het IJ op een bijzondere manier verlicht. Beeld ANP
Tijdens Licht op het IJ worden belangrijke gebouwen rondom het IJ op een bijzondere manier verlicht.Beeld ANP

Licht op het IJ
De IJoevers zijn vanaf vrijdagavond vijf weekenden het toneel van de manifestatie Licht op het IJ, waarbij een aantal belangrijke gebouwen rondom het IJ op een bijzondere manier worden verlicht. De organiserende Stichting Zwaan wil met Licht op het IJ de potentiële kwaliteiten van het IJ zichtbaar maken en van het IJ een nieuwe publiekstrekker maken. Op een gratis te bezoeken expositie in het Muziekgebouw tonen vijf kunstenaars tot 23 december hun ideeën.

Boekenmarkt
Leesfanaten kunnen zaterdag hun hart ophalen tijdens een boekenmarkt in de Rivierenbuurt. Van 13.30 tot 17.00 uur is iedereen welkom om te snuffelen tussen leesvoer van diverse aanbieders. De boeken zijn naar inzicht van de verkopers geprijsd. De markt bevindt zich in de grote zaal op de eerste verdieping van het Huis van de Wijk, Rijnstraat 115.

Winterklaar maken Oosterpark

Amsterdammers met groene vingers kunnen zaterdag meehelpen het Oosterpark winterklaar te maken. Met de beheerder wordt tussen 10.00 en 12.00 uur gesnoeid en geharkt. Verzamelen om 09.45 uur bij de muziekkoepel. Ook kinderen zijn welkom. Voor meer info en aanmelden: oosterpark@oost.amsterdam.nl.

Shoppen voor het goede doel
Zaterdag wordt in het Double Tree by Hilton Hotel het eerste Style4Life event georganiseerd. Je kunt mode en kunst rechtstreeks bij ontwerpers en kunstenaars kopen. Tijdens een veiling onder leiding van D66 fractieleider Alexander Pechtold worden de meest bijzondere stukken geveild. De opbrengst van Style4Life gaat naar de de Female Cancer Foundation. Ans Markus opent het event om 14.30 uur.

Sinterklaasviering voor kinderen met beperking
Speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking komen Sint en zijn pieten zaterdag naar buurtcentrum Oosterpark. Voor elk kind wordt een cadeautje meegebracht. Ook is er een sportconcours, zijn er knutselactiviteiten en kunnen kinderen zich laten schminken. Ouders, verzorgers, broertjes en zusjes zijn ook welkom. Van 14.00 tot 17.00 uur, Tweede Oosterparkstraat 159. Aanmelden via ejungslager@stichtingprisma.nl.

OneDayShop
Zondag komt de HTNK OneDayShop naar Club Trouw. Meer dan 1000 m2 overladen met Nederlands design in de breedste zin van het woord; designer labels, fashion, illustraties, fotografie, vintage, accessoires, interieur...kortom: alles wat een modeminnend hartje begeert. De entree is gratis.

Kledingruilbeurs
Een jurkje dat in de winkel een stuk mooier viel dan thuis voor de spiegel? Zondag kunt u in Toko deLux uw eigen kleding ruilen voor nieuwe stukken. Ruilen gebeurt één op één, enkel met kleding van goede kwaliteit. Tussen 14.00 en 17.00 uur is de Mediamatic Fabriek aan VOC-kade 10-12 geopend voor handel. Entree is gratis in ruil voor een half uurtje stofzuigen of een uur achter de bar staan. Geen zin in klusjes, dan betaal je 5 euro.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden