Parool.nl weekendtips: Jazz met Waylon en een Spaanse animatiefilm in de openlucht

Elk weekend worden in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot sportevenementen en van beurzen tot exposities. Of het nu groot, klein, intiem of massaal is: overal is wel iets doen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Parool.nl geeft u elke week een aantal tips voor het weekend.

Redactie
Zanger Waylon treedt zaterdag op tijdens het South East Jazz Festival. Beeld ANP
Zanger Waylon treedt zaterdag op tijdens het South East Jazz Festival.Beeld ANP

Jazzfestival met Waylon
Zaterdag is de vierde editie van het South East Jazz Festival, met onder anderen Waylon. Het festival wordt gehouden op het terrein van Boerderij Langerlust, Provincialeweg 24, van 16.00 uur tot 23.30 uur. Vanaf 15.30 uur rijdt elke tien minuten een pendelbus naar het terrein vanaf de parkeerplaats voor Gaasper Camping en de parkeerplaats voor hotel Campanille (nabij metrostation Gaasperplas). Ook is bij het festival de mogelijkheid gratis te parkeren.

Laatste orgelconcert Boomkerk
Zaterdag wordt het laatste van vier orgelconcerten gegeven in de rooms- katholieke Boomkerk aan de Admiraal de Ruijterweg 406. Organist Matthias Havinga zal het in 1774 gebouwde orgel bespelen. Het concert begint om 16 uur en zal een uur duren. De toegang is gratis, na afloop is het wel mogelijk een donatie te doen.

Pluk de Nacht: Arrugas
Tijdens het openluchtfilmfestival Pluk de Nacht op het Stenen Hoofd wordt vrijdag een Spaanse animatiefilm vertoond. Deze film, Arrugas (in het Nederlands vertaald rimpels) gaat over twee bejaarde mannen die bevriend raken in een verzorgingshuis en samen het einde tegemoet gaan. De film begint als het donker genoeg is, zo rond 21.00 uur. Daarna wordt de korte film van Jeff Harris gedraaid, de man die 4748 zelfportretten heeft gemaakt. Het festival is gratis en duurt tot 2 september. Het Stenen Hoofd is te vinden op de pier van de Westerdokskade.

Spelen in de schommelclub
Tot en met 22 september is de Schommelclub elke dag geopend van 14.00 uur tot 19.00 uur. Kinderen kunnen hier trampolinespringen, op de trapeze of de schommel en op andere gymtoestellen. Volwassenen die zich even kind willen voelen, zijn ook welkom. Zij betalen 2 euro entree, kinderen betalen de helft. Leden van Subbacultcha en Mediamatic mogen gratis. De gymzaal is in de Mediamatic Fabriek op de VOC-kade, Oostenburgereiland.

Funk, soul en hiphop op Blijburg met Jaap
Vrijdagavond geeft DJ Jaap Je Kent 'M een optreden op stadsstrand Blijburg, Muiderlaan 1001. Hij zal daar plaatjes draaien in de stijlen funk, soul en hiphop. De avond begint om 21.00 uur en duurt tot 1.00 uur. De entree is gratis.

Gratis naar Zauberflöte Die Zauberflöte
Eén van Mozarts laatste opera's, is vrijdag gratis te zien en te horen in theater de Doelenzaal. De uitvoering is onder begeleiding van Barokensemble 't Kabinet, gedirigeerd door de Italiaanse Simone Luti. Aanmelden is niet nodig. De deuren zijn open vanaf 19.30 uur en de voorstelling begint om 20.00 uur. Meer informatie is te krijgen bij Opera Studio Nederland, 020-4200562. Kloveniersburgwal 87.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden