Parool Film Fest opent met Gouden Palmwinnaar ‘Triangle of Sadness’

De zesde editie van het Parool Film Fest (Paff) opent donderdag 6 oktober met de Nederlandse première van Gouden Palmwinnaar Triangle of Sadness van de Zweedse regisseur Ruben Östlund.

Jan Pieter Ekker
Acteurs Charlbi Dean Kriek (l) en Harris Dickinson in 'Triangle of Sadness.' Charlbi overleed eind augustus plotseling, naar verluidt aan een virale longinfectie. De actrice werd 32 jaar. Beeld AP
Acteurs Charlbi Dean Kriek (l) en Harris Dickinson in 'Triangle of Sadness.' Charlbi overleed eind augustus plotseling, naar verluidt aan een virale longinfectie. De actrice werd 32 jaar.Beeld AP

De zesde editie van Paff – een initiatief van Het Parool en distributeur September Film – vindt plaats van 6 tot en met 9 oktober, met het Ketelhuis als hoofdlocatie. Paff biedt het publiek vier dagen de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première worden vertoond.

Veel van de films zijn geselecteerd voor ’s werelds belangrijkste filmfestivals: Cannes, Venetië, Berlijn en Toronto. Het programma vormt dus een overzicht van de meest interessante arthousefilms van het nieuwe seizoen. Hiermee presenteert Paff zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is.

“Wij zijn ontzettend opgetogen dat Paff er weer aankomt,” zegt Kamilla Leupen, hoofdredacteur van Het Parool. “Ook dit jaar krijgen onze bezoekers de beste films te zien en bieden we nagesprekken met regisseurs en acteurs. Paff, zes jaar geleden opgericht om de kwaliteitsfilm te vieren, is een absolute aanrader voor iedereen die van film houdt.”

Gouden Palmwinnaar

Paff opent donderdag 6 oktober met de Nederlandse première van Gouden Palmwinnaar Triangle of Sadness van de Zweedse regisseur Ruben Östlund. Met zijn winst schaarde Östlund zich in een illuster gezelschap – slechts negen filmmakers wonnen eerder twee Gouden Palmen op het festival van Cannes.

“Ik combineer het beste van de Europese cinema, die intellectueel is en vaak iets probeert te zeggen over de wereld waarin we leven, met het beste van Hollywood, waar je geld moet verdienen met een film omdat je anders geen brood op de plank hebt en geen volgende film kunt maken,” vertelde Östlund tijdens het festival op een persconferentie.

Publiekspremière

Triangle of Sadness, de eerste Engelstalige film van de Zweed, is een zwarte sociale komedie die haar pijlen richt op de modewereld en de superrijken, onder wie een aristocratische Britse wapenhandelaar en een steenrijke Russische handelaar in kunstmest en diens strakgetrokken vrouw, die op een luxe cruise belanden en eindigen op een onbewoond eiland. Daar heb je weinig aan je miljoenen en je uiterlijk, zo wordt al snel duidelijk.

Tijdens de openingsavond is Triangle of Sadness tevens te zien als publiekspremière in verschillende andere filmtheaters in de stad. In de loop van de maand wordt het complete programma bekendgemaakt. Tickets zijn te zijner tijd te koop via paff.nl en de deelnemende filmtheaters.

Klik hier en win kaarten voor de opening van de zesde editie van PAFF met Triangle of Sadness van Ruben Östlund.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden