Plus

Papa Dessing steelt de show tijdens 51ste Televizierringgala

Voor het 51ste Televizierringgala werd Carré verruild voor de Heineken Music Hall. Floortje Dessing won de ring op een avond dat oud en nieuw wat botsten.

Floortje Dessing en haar vader.Beeld anp

Een rollercoaster. Andere woorden kon Chris Dessing (87) zo snel ook even niet vinden. Zittend op een verhoginkje naast de dj moest de vader van Floortje Dessing even bijkomen van al het geweld in de zaal. "Het is heel bijzonder dit mee te maken, begrijpt u? Vooral omdat ik het nu nog bewust mee kán maken."

De botten waren inmiddels brozer dan vroeger, de trots groter dan ooit. "Mijn vrouw is ook trots, hoor."

Dochter Floortje paradeerde ondertussen euforisch rond op de aansluitende borrel. Met overmacht versloeg ze de twee andere genomineerden voor de Televizierring; Geer & Goor: Zoeken een Hobby (RTL) en dramaserie Penoza (Kro-Ncrv) - liefst 64 procent van de stemmen van het publiek gingen naar Floortje Naar het Einde van de Wereld (Bnn-Vara). De tv-uitzending werd donderdag door bijna 2,5 miljoen mensen bekeken.

Warme broodjes
Dat een deel van de stemmers ook aanwezig kon zijn bij de uitreiking was nieuw, net als de locatie waar de publieksprijs werd uitgereikt. Carré werd verruild voor de Heineken Music Hall en de duizend beschikbare kaartjes voor publiek gingen volgens de organisatie 'als warme broodjes over de toonbank'.

Toch nog even de vraag of dat experiment geslaagd is: het publiek zat volledig afgesloten van de sterren en menig aanwezige zag de helse tocht naar de Bijlmer niet per definitie als een verbetering.

Oud en nieuw
Oud en nieuw botsten wel vaker tijdens de uitreiking. Dat Enzo Knol tijdens het vloggen - turend in het cameraatje in zijn uitgestrekte arm - de Gouden Stuiver uitreikte, zorgde voor een wat surrealistisch beeld op een avond waarop de belangrijkste publieksprijzen voor lineaire televisie worden uitgereikt.

Nog zoiets: good old Harmen Siezen die samen met de montere Dionne Stax de Ring uiteindelijk uitreikte. Het werd op zijn minst duidelijk dat Siezen al een tijdje niet meer in de NOS-studio zat, merkte hij zelf ook op.

Het was aan het einde van een toch wel heel lange liveshow, gepresenteerd door Art Rooijakkers - die zelf misgreep in de categorie beste presentator - en Jan Smit, die dit keer wat minder scheutig was met de grappen dan vorig jaar. Het zal de hersenschudding zijn geweest.

Churandy Martina
Humor om te lachen blijft sowieso iets lastigs. De Mark Rutte-sketch van Remko Vrijdag begon nog aardig, maar sloeg dood door de lengte. Zelfs een blinde kon de ergernis van de gezichten van de genomineerde presentatrices Chantal Janzen, Floortje Dessing en Tim Hofman (verkleed als Geraldine Kemper) aflezen.

Nee, dan had hardloper Churandy Martina het makkelijker. Die hoefde bij het uitreiken van de prijs voor beste presentator alleen maar te zeggen dat 'zilver ook heel mooi is' en iedereen lag dubbel. Een garantie voor succes, die Martina.

Het was allemaal een beetje langs Chris Dessing heengegaan. Knappe jongen die zijn avond nog wist te bederven. "Dat ik dit nog mag meemaken. En dan zit ik hier ineens naast Tineke de Nooij. Het zijn ook allemaal maar mensen hè." En dan, fluisterend vanachter zijn hand: "Maar wel hele ijdele."

Met afstand dé man van de avond.

Lees ook Han Lips: Het was ook voor Floortje Dessings vader het moment van de waarheid

Harmen Siezen en Dionne Stax.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden