Pancetta e Fagioli maakt Caffè ghiacciato

In Pancetta e Fagioli, de wekelijkse kookrubriek van Parool.TV, laat Italiaanse Roberta zien hoe je op eenvoudige wijze een gerecht voor vier personen uit de keuken van haar moederland bereidt. Deze keer maakt ze caffè ghiacciato, oftewel ijskoffie. (ROBERTA PAGNIER, JELLE DE GEE)

Caffè ghiacciato:

ingrediënten :

- 400 ml sterke koffie
- 150 ml slagroom
- 4 eetlepels suiker
- 20 ijsblokjes (gecrushed)
- chocolade
- amaretti

Meng de koffie met het gecrushde ijs de suiker en de slagroom. Dit kan in een blender of met de staafmixer. Let op dat je het mengsel niet te lang mixed omdat het anders snel warm wordt, het is immers ijskoffie.
Giet het vervolgens direct in glazen, rasp er wat chocolade overheen, amaretto op het glas en...

Buon appetito!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden