Popcorn Panel

Paff Popcorn Panel over Rimini: ‘Wat een sneu en eenzaam bestaan’

Bezoekers van het Parool Film Fest (Paff) vertellen wat zij van een film vonden. Vandaag: Rimini van Ulrich Seidl, over het dovende succes van charmezanger Richie Bravo in een Italiaanse badplaats.

Malou Hart
Anne Versloot.  Beeld Malou Hart
Anne Versloot.Beeld Malou Hart

Anne Versloot (54), archeoloog

“Ik zou van mijn leven niet willen ruilen met de hoofdpersoon; wat een sneu en eenzaam bestaan. Ik vond de treurnis in het begin nog wel lachwekkend, maar naarmate de film vorderde werd het deprimerend. Het grauwe weer en de verlaten hotels droegen allemaal bij aan de troosteloze sfeer. Op die manier vond ik de film goed gelukt, het maakte echt wat los. Ik zou bijna naar Rimini willen afreizen om te zien of het er echt zo treurig is.”

Constantijn van der Meulen.  Beeld Malou Hart
Constantijn van der Meulen.Beeld Malou Hart

Constantijn van der Meulen (32), medewerker in filmhuis

“De film voelde heel echt. Ik geloofde in Richie Bravo als artiest, en de andere personages zou je zo op straat kunnen tegenkomen. Het was een gestileerde arthousefilm natuurlijk, maar het raakte aan grotere universele thema's als eenzaamheid en aftakeling. Het verhaal heeft me niet heel diep geraakt, ik heb wel veel gelachen.”

Monica Keyzer.  Beeld Malou Hart
Monica Keyzer.Beeld Malou Hart

Monica Keyzer (65), voormalig redactie assistente

“Ik dacht het een documentaire zou zijn, aangezien de regisseur die veel heeft gemaakt. Het is een speelfilm, maar door de stijl en de manier van filmen vond ik het heel realistisch overkomen. Een erg triest verhaal; dat er zoveel eenzame mensen en verlaten plekken bestaan. Ik heb ook gelachen hoor, maar na afloop van de film dacht ik: oei, zover moet het niet komen.”

Op Paff worden vier dagen lang (voor)premières vertoond van gloednieuwe kwaliteitsfilms.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden