Overname AT5 is nog niet zeker

null Beeld

RTV Noord-Holland, Avro en Het Parool dreigen AT5 toch niet over te nemen. De drie partijen kunnen zich niet vinden in het voorstel dat wethouder Carolien Gehrels naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

De drie beoogde overnamepartijen hebben vandaag een brief gestuurd naar alle gemeenteraadsleden, waarin wordt aangedrongen om niet in te stemmen met het voorstel. Volgens RTV N-H, Avro en Het Parool wijkt het af van de intentieverklaring die de partijen met AT5 en Salto hebben ondertekend.

Wethouder Gehrels stelt de raad voor om de subsidie van 2,8 miljoen euro per jaar voor lokale nieuwsvoorziening voor vijf jaar te garanderen, met de intentie om het met vijf jaar te verlengen. De beoogde overnamepartijen eisen een garantie van tien jaar. Ook vinden RTV N-H, Avro en Het Parool dat de wethouder moet garanderen dat zendgemachtigde Salto de komende tien jaar minimaal 870.000 euro per jaar ontvangt. Salto bepaalt namelijk wie stadstelevisie mag maken.

Daarnaast wil de wethouder dat de gemeente een bijdrage levert aan het sociaal plan voor de AT5-medewerkers die ontslagen zullen worden. De beoogde overnamepartijen willen dat de gemeente alle kosten op zich neemt.

Het voorstel wordt woensdag in de commissievergadering over lokale media besproken. Op 15 februari wordt het aan de raad voorgelegd. (Christjan Knijff)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden