Optredens in Amsterdamse concertzalen binnen enkele minuten uitverkocht

Kaarten voor pilot-evenementen in Het Concertgebouw, Paradiso en de Melkweg waren vrijdag binnen enkele minuten uitverkocht. ‘Als Nick Cave of een andere grote ster bij ons komt spelen, gaat het ongeveer net zo.’

Floor Meijs
De grote zaal van het Concertgebouw Beeld ANP
De grote zaal van het ConcertgebouwBeeld ANP

“Het ging heel erg snel, onze website lag er bijna uit,” zegt Jurry Oortwijn, hoofd marketing en publiciteit bij Paradiso. Binnen vijf minuten waren de concerten van Altin Gün, Sor en Thijs Boontjes op respectievelijk 28, 29 en 30 april uitverkocht bij het poppodium.

Oortwijn vindt het jammer dat er per avond maar 250 man welkom is. Hij is niet verbaasd over het grote animo. “We hebben het gevoel dat iedereen zit te smachten naar livemuziek.”

Ook bij Het Concertgebouw gingen de tickets voor de drie pilotconcerten op 16 (Paavo Järvi dirigeert Concertgebouworkest), 17 (Ed Spanjaard dirigeert Frans koorrepertoire) en 18 april (Sergey Khachatryan speelt Brahms’ Vioolconcert) er binnen een mum van tijd doorheen. Voor het concert van 17 april, waarbij abonnementhouders van de Zaterdagmatinee voorrang hadden, komen wellicht nog wat kaarten vrij.

“Op een gegeven moment stonden er 1000 mensen in onze online wachtrij, die we even voor tienen hadden geopend,” vertelt een woordvoerder. Toch verliep de kaartverkoop soepel. Het Concertgebouw had rekening gehouden met zo’n grote vraag naar tickets: “Als Nick Cave of een andere grote ster bij ons komt spelen, gaat het ongeveer net zo.”

Binnen paar minuten

De Melkweg was ook binnen enkele minuten verlost van de kaarten voor de drie pilotconcerten op 28, 29 en 30 april van respectievelijk Kevin, Hang Youth en Merol. Bregje Wigersma, hoofd marketing: “Omdat de pilots in een coronaproof-setting worden georganiseerd kunnen we maar 105 bezoekers per avond verwelkomen. De tickets waren binnen een paar minuten al weg.”

De Testen voor Toegang-evenementen worden georganiseerd in de cultuur-, sport- en recreatiesector en zijn pilots waarbij bezoekers toegang krijgen middels een negatief testbewijs en natuurlijk een geldig kaartje. De overheid onderzoekt hiermee onder meer of de ondersteunende ICT en apps goed werken en of de speciaal voor de pilots gebouwde teststraten functioneren.

Oortwijn zegt er vanuit te gaan dat er een vervolg komt. “Aangezien het RIVM voor mei al 400.000 sneltests heeft gereserveerd voor evenementen in heel Nederland.” Hij hoopt dat het publiek dan niet hoeft te zitten en mondkapjes moet dragen.

Ook Wigersma hoopt dat de pilots een opmaat zijn voor de Melkweg om de deuren weer te mogen openen. “We kunnen niet wachten om mensen te ontvangen, dat is toch waar we het voor doen.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden