Op jacht naar gratis geld in Amsterdam

Op jacht naar gratis geld. 'Hidden cash' is sinds afgelopen weekend een heuse hype op Twitter, nadat een onbekende weldoener in San Francisco geld verstopte in de Amerikaanse stad en hints verspreidde via social media. Inmiddels is er ook in Amsterdam gratis geld te vinden.

null Beeld @HiddenCashNL
Beeld @HiddenCashNL

Het werkt zo: het betreffende Twitteraccount verspreidt met een cryptische omschrijving een locatie waar de envelop met het geld, vaak een briefje variërend tussen de 10 en 50 euro, te vinden is. Degene die het weet te vinden, tweet dit met een foto van het gevonden geld naar het account.

In San Francisco zijn inmiddels al duizenden mensen op zoek naar gratis cash. Het account @HiddenCash heeft inmiddels al bijna 120.000 volgers en ook andere Amerikanen verstoppen zelf geld in de stad. In Nederland begon de zoektocht in Groningen. Daar verstoptte de anonieme Twitteraar 50 euro in een fles, die een paar uur later ergens in de stad al gevonden werd. Inmiddels zijn er al ruim zevenduizend mensen die het account volgen.

De zoektocht heeft zich inmiddels uitgebreid naar Breda, Utrecht en ook Amsterdam. Gisteren werd er in Zuidoost al een briefje van 10 euro verspreid, die niet veel later al gevonden werd. Ook een briefje van 50 euro werd niet veel later gevonden. Een vinder voor dat bedrag heeft zich nog niet gemeld, maar het account @HiddenCashNL laat weten dat het geld op de verstopplaats wel verdwenen is.

Helaas voor de enthousiaste Amsterdammers die nu ook op zoek willen, laat het account weten Amsterdam te verlaten en ergens anders verder te gaan. Het is wachten op een nieuwe gulle gever die de actie in Amsterdam voortzet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden