Ook het Tropenmuseum trok meer bezoekers in 2015

Ook het Tropenmuseum trok meer bezoekers in 2015. Het museum, dat in oktober werd vernieuwd, trok 182.000 bezoekers in 2015. Dat is een stijging van meer dan 16 procent ten opzichte van 2014.

Redactie
Amsterdamse musea doen het goed in 2015 Beeld Rob van Esch
Amsterdamse musea doen het goed in 2015Beeld Rob van Esch

Grote publiekstrekkers waren de tentoonstelling Body Art, de tentoonstelling The Sixties - A Worldwide Happening, de Tropenmuseum Junior doe-tentoonstelling ZieZo Marokko en het vernieuwde museumgebouw.

Dinsdag meldde de NOS al dat 2015 een goed jaar was voor de Nederlandse musea. In vergelijking met 2014 groeide het aantal bezoekers gemiddeld met ruim 7 procent.

Amsterdamse musea
Net als vorig jaar doen vooral de grote Amsterdamse musea het goed. Het Van Gogh Museum trok 18% meer bezoekers. Ook het Amsterdam Museum, het Allard Piersonmuseum, De Nieuwe Kerk, de Hermitage, het Anne Frankhuis en Nemo ontvingen dit jaar meer bezoekers dan vorig jaar.

Met het Stedelijk Museum (ruim 8 procent minder bezoekers), het Scheepvaartmuseum (een daling van iets minder dan 7 procent) en het Rijksmuseum (6 procent minder bezoekers) ging het iets minder goed. Het Joods Historisch Museum ontving iets minder bezoekers (-0,22 procent), maar die daling is verwaarloosbaar.

Het Rijksmuseum ontving in absolute aantallen de meeste bezoekers (2.350.000), gevolgd door het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden