Onno Hoes spant rechtszaak aan tegen Powned

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht eist vrijdagmiddag bij de rechtbank in Amsterdam rectificatie van PowNed over de items die de omroep vorig jaar van hem maakte met een verborgen camera.

Hoes kondigde in december zijn vertrek als burgemeester aan. Hij blijft aan tot er een opvolger is. Beeld ANP
Hoes kondigde in december zijn vertrek als burgemeester aan. Hij blijft aan tot er een opvolger is.Beeld ANP

Onno Hoes heeft een procedure bij de rechtbank in Amsterdam aangespannen tegen Robbie Hasselt die hem heimelijk filmde tijdens twee afspraken en omroep PowNed die de beelden uitzond. De twee hadden elkaar via sociale media leren kennen. Volgens Hoes heeft PowNed de beelden zonder zijn toestemming uitgezonden. De uitzendingen van de ontmoetingen in PowNews was voor Hoes in december reden om zijn vertrek als burgemeester aan te kondigen.

Hoes eist volgens de rechtbank in Amsterdam onder meer een verbod op verder gebruik van het beeldmateriaal en een nog nader te bepalen schadevergoeding. 'De burgemeester vindt dat hij zonder geldige reden in de val is gelokt en zijn eer en goede naam is aangetast. Daarnaast zou ook op andere wijze privacygevoelige informatie over hem openbaar zijn gemaakt,' vermeldt de rechtbank in zijn nieuwsbrief.

Verkeerd signaal
In afwachting van de lopende bodemprocedure vraagt Hoes de rechter om een aantal vorderingen met spoed te behandelen in een zogeheten voorlopige voorziening. De eis voor rectificatie is daar nieuw aan toegevoegd.

Hoes deed vorig jaar aangifte, maar het Openbaar Ministerie besloot die te seponeren. Justitie oordeelde dat er geen sprake was van strafbare feiten. Hoes vond dat het OM hiermee een verkeerd signaal afgaf.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden