Ongemakkelijke stiltes tijdens citytrips Boer Zoekt Vrouw

Vanavond is in Boer Zoekt Vrouw te zien hoe alle boeren met hun kersverse geliefden een paar dagen weg gaan. Ze verspreiden zich door heel Europa om te genieten van de zon, de omgeving en elkaar. Maar het tripje verloopt niet bij iedere boer helemaal zoals gehoopt...

Suzanne Borgdorff
Henrieke verzorgt het strijkwerk, terwijl Bert de hotelkamer observeert Beeld KRO
Henrieke verzorgt het strijkwerk, terwijl Bert de hotelkamer observeertBeeld KRO

Aad en Jeannet zijn in Hamburg, waar ze genieten van een zonnig ontbijt. Jeannet heeft tot nu toe haar reserves gehad in het tonen van haar gevoelens, maar heeft door dat ze 'in actie moet komen'. Ze vertelt voor de camera: 'Ik heb wel zoiets van 'oké, dan moet je mij een beetje veroveren'. Daar ben ik misschien ouderwets in. Hij zegt wel 'ik ga voor jou', maar dat moet ik zien'. Als Aad Jeannet in de ogen kijkt, wordt ze nerveus. 'Wel even serieus, Aad'. De bloemenkweker verdedigt zichzelf. 'Denk je dat ik niet serieus ben? Ik moet het wel 20 keer op een dag zeggen'. 'Begin maar bij één keer', poogt Jeannet.

Martin en Wilma ontdekken Krakau, waar ze zich verwonderen over de hotelsuite. 'Moet je kijken joh, we kunnen verstoppertje spelen', merkt Wilma op. Op het bed liggen rozenblaadjes klaar, in de vorm van een hart. Ook Martin lacht om de grootte van de kamer. 'Ik ben bijna de weg kwijt'.

Langzaam
Henrieke en Bert zijn op citytrip in Parijs. De twee maken, nadat Henrieke de kleding heeft strak gestreken en Bert zich heeft opgefrist, een boottocht over de Seine. 'Het is natuurlijk hartstikke mooi, zo'n boottocht', vertelt een glimlachende Henrieke. Toch merkt ze dat Bert nog steeds geen toenadering zoekt. Hij kijkt verbaasd om zich heen tijdens het diner.

'Het gaat misschien wel een beetje langzaam', vindt Henrieke. De veearts bevestigt dat hij nog geen oogcontact met zijn boerin heeft gehad. Maar Henrieke houdt hoop. 'Er is wel iets, de omgeving werkt natuurlijk wel mee. Het is hier superromantisch'.

Aad biedt Jeannet een broodje aan in Hamburg Beeld KRO
Aad biedt Jeannet een broodje aan in HamburgBeeld KRO
Martin en Wilma onderzoeken de hotelkamer Beeld KRO
Martin en Wilma onderzoeken de hotelkamerBeeld KRO

Zwitserse bergen
Henk en Fiona zijn afgereisd naar het zonnige Malta. Het stel ontdekt het eiland terwijl ze hand in hand door de straten slenteren. In de vooruitblik is te zien hoe Henk een koffietentje aanwijst. Hij heeft zin in koffie met gebak. 'Nee, gewoon koffie', zegt Fiona. Bovendien vindt ze de taal die op Malta wordt gesproken maar 'raar'.

'Heb je het naar je zin?', vraagt Klaas aan Willem terwijl ze de Zwitserse bergen bekijken. 'Ik denk dat het belangrijk is om te kijken hoe sterk onze band is', merkt Klaas op voor de camera. De twee mannen genieten verder van de prachtige natuur.

Henk en Fiona op een terras in Malta Beeld KRO
Henk en Fiona op een terras in MaltaBeeld KRO
Willem en Klaas in Zwitserland Beeld KRO
Willem en Klaas in ZwitserlandBeeld KRO

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden