Uittip

Ongebruikelijke combinaties op de Amstelveen Triënnale

Dianne Bleeker
null Beeld ANP / Koen van Weel
Beeld ANP / Koen van Weel

Inbar Hasson maakt het liefst ongebruikelijke combinaties van uiteenlopende elementen en boodschappen. Hassons werk kenmerkt zich door het combineren van technieken als schilderen, fotografie, collage en digitaal werk. Voor de serie Planted hergebruikte ze eerdere producties.

“Ik ‘plant’ schilderijen en portretten die ik in het verleden heb gemaakt tot een nieuwe setting-collage en speel met verschillende portretten en scènes. Wanneer een combinatie van beeld, setting en portretten mijn verbeelding prikkelt, pas ik een verhaal toe op de personages.”

Zo komt in haar werk White Flag een persoon in een bruidsjurk samen met een duister bos en is zowel op dit werk als op Yes we can een scène gecreëerd die niet ge­relateerd is aan de oorspronkelijke schilderijen. Op deze manier wordt een compleet nieuw, vervreemdend tafereel met nieuwe personages geënsceneerd.

Deze twee schilderijen zijn tot en met 30 augustus te zien in het Cobra Museum bij de achtste editie van de Amstelveen Triënnale. Dit jaar zijn door de deel­nemende instellingen 25 bekende en minder bekende kunstenaars geselecteerd uit meer dan zestig inzendingen. De jury lette daarbij onder meer op professionaliteit, eigenheid, ontwikkeling en de wijze waarop vorm en inhoud bijeenkomen.

Het uitgangspunt was de wens om de rijkdom aan lokale kunstpraktijken in beeld te brengen, in al hun verscheidenheid. De getoonde werken bestrijken een scala aan technieken: van schilderkunst tot aan fotografie, keramiek, installaties en video.

Sommige kunstenaars kiezen voor een raadselachtige of poëtische wereld, anderen tonen betrokkenheid bij de klimaatproblematiek, of laten zich inspireren door reizen, het thema familie of in het verlengde hiervan het thema thuis. Doordat de tentoonstelling is verlengd, is dit alles nog te zien tot en met 30 augustus.

Tickets via www.cobra-museum.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden