On Stage in De Balie

Podiumkunstenaars Yoel Gamzou en Ivo van Hove gaan zondag onder leiding van De Baliedirecteur Yoeri Albrecht met elkaar in gesprek tijdens On Stage. “Het is de eerste aflevering van een drieluik met Yoel Gamzou in de hoofdrol,” zegt programmamaker Ianthe Mosselman.

Het Parool
Yoel Gamzou and Ivo Van Hove. Beeld de Balie
Yoel Gamzou and Ivo Van Hove.Beeld de Balie

Yoel Gamzou is dirigent en werkt momenteel aan Seven Deaths of Maria Callas, een muziektheaterproductie van Marina Abramović. “Hij maakt regelmatig mengvormen tussen muziek en andere disciplines. Wat betekent dat en wat gebeurt er tussen de mensen op het podium en de mensen in het publiek? Dat is een belangrijk thema in alle drie de afleveringen.”

De tweede gast komt uit een andere generatie of uit een andere kunstdiscipline, maar deelt wel het maken met Gamzou. Theaterregisseur Ivo van Hove, directeur van Toneelgroep Amsterdam, maakt ook vaker cross-overs tussen verschillende kunstdisciplines. “Ik heb gevraagd of Ivo van Hove en Yoel Gamzou iets willen meenemen wat hen geïnspireerd heeft rond hun achttiende en iets waarvan ze wilden dat ze het zelf bedacht zouden hebben. Dat hoeven geen fysieke objecten te zijn, het mogen ook ideeën zijn.”

Aan de hand van deze ideeën en andere video- en geluidsfragmenten wordt hun werk onderzocht. “Misschien hebben ze ook vragen voor elkaar. Het gebeurt niet vaak dat er twee makers zo open met elkaar in gesprek gaan.”

De volgende twee gasten zijn nog niet bekend, maar Mosselman laat weten dat ze een combinatie met dans erg interessant zou vinden.

Tickets via debalie.nl en livestream via De Balie TV.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden