OM legt 'grap' Paul de Leeuw onder de loep

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) neemt een klacht over een uitspraak van Paul de Leeuw onder de loep. De Aktiegroep Burgerbelangen in Breda deed woensdag aangifte over een grap van de presentator.

Tom Dinnesen, voorzitter van de beweging, vindt dat De Leeuw kwetsende opmerkingen heeft gemaakt op Twitter. Volgens De Telegraaf ziet hij graag dat de tv-persoonlijkheid hiervoor strafrechterlijk wordt vervolgd. 'We hebben het schrijven van de heer Dinnesen ontvangen en bekijken nu welke officier ernaar gaat kijken', aldus een woordvoerder van het OM.

De Leeuw maakte zaterdag op Twitter tijdens de uitzending van het huwelijk van kroonprinses Victoria een grap die in het verkeerde keelgat schoot van Dinnesen. 'Zit u ook stiekem te wachten op een zwarte Saab die zich in één of ander monument boort? Niet dat ik het ze gun, maar dan gebeurt er wat!', schreef de populaire presentator. Daarbij verwees hij naar het Koninginnedagdrama in Apeldoorn.

Gezeur
Volgens advocaat Oscar Hammerstein is de kans dat De Leeuw strafrechtelijk vervolgd wordt voor zijn veelbesproken Twittergrap 'uitgesloten'. 'Je kunt iedereen wel een brief schrijven in woede, maar de kans dat Paul de Leeuw hiervoor wordt vervolgd acht ik uitgesloten', aldus Hammerstein op de site Mediacourant.nl.

Er werd afgelopen maandag veelvuldig over de opmerking gesproken. Onder anderen royaltydeskundige Marc van der Linden, die aanwezig was bij het drama, kon de grap niet waarderen. 'Bah', reageerde hij op zijn Twitterpagina. Inmiddels krijgt Paul de Leeuw bijval. Zo twittert Peter van der Vorst of het gezeur over de grap niet een keer afgelopen kan zijn. (ANP)

undefined

Presentator Paul de Leeuw voorafgaand aan de uitreiking van de Gouden Televizier- Ring in 2008. ANP Beeld
Presentator Paul de Leeuw voorafgaand aan de uitreiking van de Gouden Televizier- Ring in 2008. ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden