Podcast

Ok Millennial: Hoe normaal is het om te experimenteren met drugs?

Deze week staat Ok Millennial in het teken van recreatief drugsgebruik. Hoe normaal is het om te experimenteren met drugs? Wat voor verschillende drugsgebruikers zijn er? En hoe zit het met het drugsgebruik van de groep?

Vorig jaar waren Malou en Thijs samen op Terschelling. Malou kreeg een telefoontje, Thijs kon niet komen: Hij zat midden is zijn wedergeboorte.

Thijs Launspach: “Muziek werd heel interessant maar opeens werd het te overweldigend. Ik kreeg een overlijdenservaring. Ego-dood heet dat in de literatuur, ik had het idee dat ik losgetrokken werd van mijn lichaam, mijn geheugen was weg, ik wist niet meer wie en waar ik was, ik wist niet dat ik iets had genomen om mijn bewustzijn te beïnvloeden en ik wist niet dat er onderscheid was tussen het bed waar ik op lag en mijzelf.”

Malou Holshuijsen: “Je hebt mij verteld dat je heel hard hebt gehuild. Schaamde je je daarna niet?”

Thijs Launspach: “Nee, al met al was het een heel interessante ervaring.”

Malou Holshuijsen: I”k heb in een vorig leven een vriendengroep gehad waar altijd wel iemand cocaïne bij zich had. Het was de normaalste zaak van de wereld. Er werd heel erg veel gesnoven. Eerst alleen in het weekend, maar op een gegeven moment kwamen we op een punt dat het op een donderdag ook geen issue meer was. Coke slaat nergens op, het is niet lief en niet gezellig maar het werd ook niet meer gezellig zonder. Ik heb er nu een beste afkeer tegen, ik voel het wrange van het leven wat ik toen had.”

Aik Kramer: “Drugs kunnen onderdeel worden van een vriendengroep. Op een gegeven ogenblik wil je stoppen maar dat heeft dan consequenties voor je sociale leven. Het betekent vaak een breuk in een vriendschap als je je los wil maken van een wereld waarin het heel normaal is.”

Thijs Launspach: “Met sommige dingen kun je best experimenteren. Dat is iets anders dan gebruiken om te onderdrukken. Drugs wordt snel gevaarlijk.”

Emma Westermann: “Ben ik nou zo raar dat ik geen drugs gebruik? In een omgeving waar het normaal is, voelt dat af en toe wel zo. Ik ben overigens helemaal niet tegen, dat denken mensen vaak, maar dat is onzin.”

Malou Holshuijsen: “Zal ik mijn persoonlijke dieptepunt delen? Het is een heel gênant verhaal.”

Deze podcast verschijnt om de week. Interesse in meer podcasts? Je vindt ze op parool.nl/podcast. Verschijnt om de week. Luisteren kan ook via iTunes en Spotify.

podcast websiteBeeld Parool
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden