PlusSignalement

Nu ook in de boekhandel

Het Parool

De golf

Bruno en Loes kochten enkele jaren geleden een varend woonschip met het oog op de zeespiegel­stijging. Hoe voorbereid ze ook zijn, met hun zoontje Olivier, als het gevaar ineens van een andere kant komt hebben ze daar geen eenduidig antwoord op in De golf, een nieuwe novelle van Franca Treur over de uitdagingen van deze tijd (Prometheus).

null Beeld -
Beeld -

Klein Jantje gaat op reis

Klein Jantje is het winterkoninkje in de prenten­boekenreeks van Wanda Bosbaan en Stijn Broeder (illustraties) voor peuters (Stijn Broeder Uitgeverij). In het Klein Jantje gaat op reis verveelt Klein Jantje zich zo dat zijn vriend Egel hem op reis stuurt om wat te beleven. Met een knapzakje dat door al zijn vriendjes wordt gevuld. Maar ze hebben hem nog net uitgezwaaid, of Klein Jantje voelt zich heel alleen.

null Beeld -
Beeld -

51 manieren om de liefde uit te stellen

Een journalist probeert een vrouw met wie hij in San Sebastián een hartstochtelijke verhouding had terug te vinden in de speelfilms waaraan zij als visagiste heeft meegewerkt. 51 manieren om de liefde uit te stellen van Erik Lindner, verschenen bij Van Oorschot, is een hommage aan een vrouw die achter de schermen blijft en een kritische ode aan de cinema.

null Beeld -
Beeld -

Over het Japanse klooster Kozan-ji en de beroemde dierentekeningen

Bij uitgeverij Koppernik is verschenen Over het Japanse klooster Kozan-ji en de beroemde dieren­tekeningen, een co-productie van schrijver Cees Nooteboom en zijn echtgenote Simone Sassen die de foto’s maakte. Ze reisden naar het beroemde klooster in het noorden van Kyoto, dat rollen met tekeningen herbergt van dieren uit de dertiende eeuw.

null Beeld -
Beeld -

De laatste prinses

1958, Ngawa, Tibet. Als de zevenjarige Gonpo, kroonprinses van de Mei-dynastie, na een reis terugkeert naar haar stad, staat daar het Chinese Volksleger voor de poorten. Gonpo overleeft als enige van haar familie de Culturele Revolutie. De Amerikaanse journalist Barbara Demick vertelt in De laatste prinses (vertaald door Alexander van Kesteren en Koos Mebius, Nieuw Amsterdam) haar verhaal.

null Beeld -
Beeld -

Valse getuige

Zoals er altijd DE NIEUWE Nicci French zal zijn, is er ook weer DE NIEUWE Karin Slaughter. In Valse getuige (vertaald door Ineke Lenting, Harper Collins) worden de zussen Leigh en Callie geconfronteerd met hun misdaad van meer dan twintig jaar geleden.

null Beeld -
Beeld -

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden