PlusSignalement

Nu ook in de boekhandel

Het Parool

Aquitanië, land van water

Van Eva García Sáenz de Urturi, auteur van de Baskische trilogie De stilte van de witte stad is nu verschenen Aquitanië, land van water, een historische roman over de hertogen van Aquitanië en het Franse koningshuis Capet. Middelpunt is Eleonora, dochter van de hertog van Acquitanië die uit wraak trouwt met de zoon van de vermeende moordenaar van haar vader, Lodewijk VI, koning van Frankrijk. Vertaald door Jacqueline Visscher voor A.W. Bruna.

null Beeld

Frida’s pijn & Niets is zwart

Twee uitgestelde Frida Kahlotentoonstellingen (nu in Cobra Museum Amstelveen, vanaf 10 oktober Drents Museum Assen) twee boeken: Frida’s pijn van Slavenka Drakulic (vertaald door Hilda Schraa, Orlando) en Niets is zwart, Frida en Diego van Clair Berest (Vertaald door Martine Woudt, eveneens Orlando).

De dochter van de president

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton bouwt met thrillerauteur James Patterson na President vermist verder aan zijn oeuvre. Bij Nieuw Amsterdam is verschenen De dochter van de president, waarin de dochter van oud-president Matthew Keating wordt ontvoerd (vertaald door Louise Koopman en Waldemar Noë).

null Beeld

Een frisse start

Tegelijk met een heruitgave van haar beroemde roman Hotel du Lac uit 1984 (vertaald door Eva Wolff) brengt uitgeverij Orlando de eerste Nederlandse vertaling uit (door René van Veen) van haar roman Een frisse start. De Britse Anita Brookner (1928-2016), daarvoor universitair docent kunstgeschiedenis, debuteerde ermee op 53-jarige leeftijd.

null Beeld

Het eiland van Arturo

In een oude villa op het Italiaanse eiland Procida woont de jongen Arturo met zijn vader; hij gaat niet naar school en brengt zijn dagen door in de natuur. Zijn kosmos wordt doorgeprikt als zijn vader terugkeert naar het eiland met een jonge vrouw. De klassieker van Elsa Morante (1912-1985) uit 1957 is vertaald door Manon Smits voor de Wereldbibliotheek.

null Beeld

Wandola

Journalist Wil Thijssen raakte in 2010 verzeild in het vissersdorpje Wandola in Cambodja. Door de jaren heen keert ze terug en smeedt vriendschappen met de inwoners. Ze maakt mee hoe Cambodja bevangen raakt door het toerisme en het land verandert in een dictatuur. Het ooggetuigenverslag Wandola verscheen bij Prometheus.

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden