Ook uit

Nu ook in de boekhandel

Marjolijn de Cocq
null Beeld

Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen

Met acht miljard exemplaren kun je moeilijk om ons heen. Toch was de aarde ooit een mensloze bol. In Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen van Joukje Akveld en illustrator Djenné Fila bij uitgeverij Lannoo is het woord aan 29 dieren uit landen over de hele wereld, hun getuigenissen voeren van de Dikdik 200.000 jaar geleden tot de kat van de auteur die met haar drie soortgenoten naar Zuid-Afrika emigreerde.

null Beeld

Een landkaart van het verdwijnen

In 2006 verscheen Briefkaarten uit het graf van Emir Sulagic, een van de eerste ooggetuigenverslagen van de genocide in Srebrenica. Sulagic is tegenwoordig directeur van het Srebrenica Memorial Center in Potocari. In zijn nieuwe boek Een landkaart van het verdwijnen (vertaald door Pavle Trkulja, De Arbeiderspers) schrijft hij over zijn terugkeer naar Srebrenica, waar hij met zijn gezin in zijn ouderlijk huis woont.

null Beeld

Mijn moeder zegt

Nadat de ik-verteller is gedumpt door haar vriendin, trekt ze in de pastorie van haar vader, dominee en Pink Floydfan. Terwijl ze probeert haar ex terug te krijgen, wordt ze overspoeld met advies: van haar stellige moeder, van haar jeugdvriendin en spindoctor Mulle en van de geduldige huisarts in Mijn moeder zegt van de Deense Stine Pilgaard (vertaald door Adriaan van der Hoeven en Edith Koenders, Uitgeverij Oevers).

null Beeld

Het walvistheater

In het interbellum groeien de drie Seagravekinderen – Cristabel, Florence en Digby – op aan de kust van Dorset. Verwaarloosd door hun ouders en geïsoleerd van de buitenwereld vertrouwen de drie vooral op elkaar. Als er een walvis aanspoelt, bouwen ze met de botten een theater waarin ze al hun fantasieën kunnen uitleven in Het walvistheater van Joanna Quinn (vertaald door Ineke van Bronswijk en Valérie Janssen, Boekerij).

null Beeld

Tatiana over Tamara

Sinds schrijfster Tatiana de Rosnay (Haar naam was Sarah) op haar vijftiende een schilderij zag vanTamara de Lempicka (1898-1980) was ze gefascineerd door de Poolse art-decokunstenares . Nu is er Tatiana over Tamara, in het voetspoor van Tamara de Lempicka (vertaald door Saskia Taggenbrock, Orlando) over een leven dat voerde van Moskou en Warschau naar Montparnasse en New York.

null Beeld

Double or Nothing

James Bond, 007, wordt vermist en Joanna Harwood (003), Joseph Dryden (004) en Sid Bashir (009), een nieuwe lichting MI6-agenten, worden belast met zijn vermissing in Double or Nothing van Kim Sherwood (vertaald door Ingrid Zweedijk, Harper Collins). Sherwood kreeg van The Ian Fleming Estate de opdracht om met een nieuwe Double 0-reeks een nieuw hoofdstuk aan het Bonduniversum toe te voegen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden