Nieuwe tv-prijs voor Beste Singer-Songerwriter van Nederland

Het VARA/BNN-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland van producent BlazHoffski heeft het eerste 'TV-Beeld' gewonnen. Dat is vanmorgen bekendgemaakt. De nieuwe prijs krijgt vanaf volgend jaar meerdere categoriën, maar werd bij wijze van voorproefje dit jaar alvast in de categorie 'beste tv-format van 2012' uitgereikt.

Redactie
Giel Beelen krijgt uit handen van Boris van der Ham de prijs voor beste tv-format van 2012. Beeld TV-Beelden
Giel Beelen krijgt uit handen van Boris van der Ham de prijs voor beste tv-format van 2012.Beeld TV-Beelden

TV-Beelden-juryvoorzitter Boris van der Ham maakte de winnaar vanmorgen bekend toen hij Giel Beelen, medebedenker en presentator van het programma, tijdens zijn radioshow op 3FM overviel om hem de prijs te overhandigen. Beelen was verrast en noemde de prijs fantastisch.

Het winnende format is door een webjury van vakbroeders gekozen uit vijf genomineerde programma's; die nominaties waren eerder bepaald door een vakjury van gerenommeerde televisiemakers. 'Het vakmanschap van de tv-maker belonen, dát is waar de nieuwe TV- Beelden voor bedoeld zijn', zei eerder al initiatiefneemster Kim Kruijs tegen Volkskrant.nl. 'Hoe moeilijk het soms is om een bepaald programma te bedenken of te maken, weten vakbroeders als geen ander' Dat tv-formats tegenwoordig bijna altijd afgeleiden zijn van eerdere successen is volgens haar geen reden om niet trots te zijn: 'Het is een logisch gevolg van het feit dat er al zoveel op de buis is; het is nu de kunst om dé twist te bedenken'.

Passie en lef
En die twist heeft de jury gevonden in het programma van BlazzHoffski. In het juryrapport roemde de vakjury het format 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' al om de intimiteit, de passie en het lef die van het programma uitgaan. 'Dit programma bewijst dat een format vanuit een niche kan uitgroeien tot een populair en veelbesproken televisie programma. Het programma heeft nieuw, puur talent opgeleverd. En gelet op het grote aantal reacties via social media heeft het programma de kijkers geraakt', aldus het juryrapport.

De nieuwe televisievakprijs werd eind januari samen met founding partner Ziggo gelanceerd. Vanaf 2014 worden de TV-Beelden jaarlijks rond de eerste week van maart uitgereikt tijdens een groots gala.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden