Nieuwe seizoen Temptation Island wel te zien in Vlaanderen

Het nieuwe seizoen van Temptation Island wordt gewoon uitgezonden in Vlaanderen. Het Belgische Vijf, dat het programma samen met RTL maakt, begint volgende maand met de uitzendingen.

De deelnemers van De Villa op RTL. Beeld RTL
De deelnemers van De Villa op RTL.Beeld RTL

RTL maakte eind november bekend dat voorlopig alle ‘verleidingsprogramma’s’ van de buis werden gehaald vanwege grensoverschrijdend gedrag in De Villa. Deelnemers waren door productiemaatschappij Blue Circle aangespoord tot seksueel overschrijdend gedrag. Tijdens een van de afleveringen was onder meer te zien hoe een van de vrouwelijke deelnemers een opdringerige mannelijke medekandidaat van zich af moest slaan in bed.

Het nieuwe seizoen van het vergelijkbare Temptation Island was al opgenomen toen RTL dit besluit nam en belandde zodoende op de plank.

‘Ander programma, andere producent’

“De gebeurtenissen in Nederland omtrent De Villa staan los van Temptation Island, wat een ander programma is dat wordt gemaakt door een andere producent,” zegt een woordvoerder van de Belgische zender Vijf tegen de krant Het Laatste Nieuws.

“Net zoals de afgelopen jaren was er steeds een collega permanent aanwezig tijdens de opnames, waardoor het productieproces nauwlettend in de gaten gehouden werd. Producent Warner verzekerde ons dat de opnames op een correcte manier zijn verlopen, er zijn bovendien tijdens of na de opnames van het nieuwe seizoen geen klachten gesignaleerd. Vandaar de keuze van Vijf om de kakelverse afleveringen in februari uit te zenden.”

Onderzoek RTL

RTL beslist later of Temptation Island alsnog wordt uitgezonden in Nederland. Een woordvoerder van de zender laat weten dat het onafhankelijke onderzoek naar de gang van zaken bij het maken van realityshows als De Villa en Temptation Island nog loopt. Aan het einde van de maand worden de eerste resultaten verwacht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden