Update

Net geen record, maar wel 1,9 miljoen kijkers voor Moszkowicz bij P&W

Maar liefst 1,9 miljoen mensen keken gisteravond naar het interview dat Jeroen Pauw en Paul Witteman hadden met Bram Moszkowicz. Dat is het op één na beste resultaat voor de late night-talkshow van Nederland 1. Het was gisteren wel het best bekeken programma van de hele dag.

Thijs van Soest
null Beeld Pauw en Witteman
Beeld Pauw en Witteman

De advocaat schoof bij de heren aan om in te gaan op de eerder die dag uitgesproken strafmaatregel van de Raad van Discipline. Die oordeelde dinsdag dat Moszkowicz het vak van advocaat niet meer mag uitoefenen omdat hij de regels te vaak zou hebben overtreden. In Pauw en Witteman kreeg hij tegen het einde van de talkshow de tijd om op de beschuldigingen in te gaan.

Volgens de Stichting Kijkonderzoek was één aflevering van P&W nog beter bekeken, die waarin Peter R. de Vries te gast was om te praten over zijn undercoveroperatie rond Joran van der Sloot. Hier keken 2,1 miljoen mensen naar.

Media
Moszkowicz sprak onder meer van 'karaktermoord' door de media. Hij noemde zichzelf het slachtoffer van de beeldvorming die door de media wordt versterkt. Aan de verordening van de rechtbank gaat Moszkowicz 'nooit en te nimmer' voldoen. 'Want ik verlink mijn cliënten niet', aldus Moszkowicz, verwijzend naar de geheimhoudingsplicht.

De avond ervoor deed het interview met Diederik Samsom en Mark Rutte het ook al erg goed. Het was toen met 1,5 miljoen kijkers 'de meest bekeken uitzending van de VARA-talkshow sinds januari 2011', zo bleek uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Nieuws
Het NOS Journaal van acht uur en het Half Acht Nieuws van RTL4 deden het gisteren ook goed bij de kijker. De bulletins - vol met nieuws over de zaak Moszkowicz, orkaan Sandy en het regeerakkoord - trokken respectievelijk 1,7 en 1,5 miljoen kijkers. Het nieuwe programma Pro Deo met Martijn Krabbé en advocaat Cees Korvinus had een mooi debuut met ruim 1,2 miljoen belangstellenden.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden