Plus

Neneh Cherry is terug, met oude songs in nieuwe jasjes

Na jaren van stilte is zangeres Neneh Cherry nu terug met een album vol covers van eigen werk. Die zingt ze samen met een hele trits collega’s (allemaal vrouwen) én met haar dochter.

Peter van Brummelen
null Beeld

Wat was ze leuk en vooral goed, Neneh Cherry, de zangeres die in 1988 haar entree maakte met het meer dan aanstekelijke nummer Buffalo Stance en van wie een jaar later het al even geweldige debuutalbum Raw like Sushi verscheen. Er werd de zangeres én rapster een toekomst voorspeld als een nieuwe Madonna, maar het liep allemaal wat anders.

Twee albums verschenen er nog van haar in de jaren negentig, daarna was het lang stil rond Cherry. De laatste jaren maakte ze vooral experimentele muziek. Dat ze nooit meer zo succesvol was als in de jaren tachtig, leek haar niet in het minst te deren. Sterker, waarschijnlijk deed ze na het verschijnen van het album Man in 1996 heel bewust een stap terug.

Ze leek nooit het type dat graag en veel achterom kijkt, maar later dit jaar publiceert ze haar memoires en nu is er het album The Versions, met nieuwe versies van haar oude successen. Ze zingt die covers van eigen werk samen met een hele trits collega’s, allemaal vrouwen.

Robyn, uit Zweden, het land waar Neneh Cherry opgroeide, is een wereldster. Andere gasten zijn lang zo bekend niet, maar leveren wel leuke, spannende en interessante bijdragen. Tyson, die lekker veel soul toevoegt aan Sassy, is Cherry’s dochter: ze zat in die dikke buik waarmee ma in 1989 altijd zo trots poseerde op foto’s.

Pop

Neneh Cherry
The Versions
(EMI)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden