Nachtclub Closure sluit per direct de deuren

Closure aan de Rozengracht sluit per direct de deuren. De nachtclub kreeg de afgelopen maanden zoveel financiële tegenslagen te verduren, dat de eigenaren hebben besloten te stoppen.

Club Closure aan de Rozengracht opende in januari 2015 de deuren Beeld Mats van Soolingen
Club Closure aan de Rozengracht opende in januari 2015 de deurenBeeld Mats van Soolingen

Closure werd in december getroffen door een kleine brand. Daarna kwam de club onder 'zwaar toezicht' van de gemeente te staan, wat resulteerde in meerdere inspecties op het gebied van veiligheid. 'Er werd een week lang, dag en nacht, gewerkt aan de clubruimte om deze vóór aanvang van vrijdag 25 december te laten voldoen aan de richtlijnen van de gemeente. Wij waren euforisch toen wij op vrijdag groen licht kregen om open te gaan,' aldus eigenaren Joey Muijlwijk en Oliver Louw in een Facebookbericht.

Toch bleek dat niet genoeg. De gemeente kreeg klachten uit de buurt over het 29 uur durende feest rond het 1-jarig bestaan van Closure. Er moest extra geluidsisolatie worden aangelegd. Eind januari ontdekten medewerkers van de club tot overmaat van ramp dat de elektriciteit het niet meer deed. Dat bleek de nekslag.

'Het vervangen van de verouderde elektriciteit en het verbeteren van de isolatie van de club ging minstens enkele weken in beslag nemen. (..) De gemeente eiste dat er een nieuw elektriciteits- en geluidsrapport zou worden aangeleverd. Na nog een flinke investering en de nodige aanpassingen hadden wij verwacht het weekend van 19 februari weer open te gaan. Uiteindelijk bleken onze aanpassingen en het rapport niet voldoende te zijn om Closure door te kunnen zetten.'

De eigenaren bieden in het bericht hun excuses aan voor het feit dat de bezoekers geen 'waardig afscheid' gegeven kan worden. 'Helaas zijn wij niet in staat geweest om de situatie op te lossen. Met pijn in ons hart nemen wij nu afscheid en bedanken wij ons hechte team.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden