PlusTheaterrecensie

Musicalsterren doen een prima schnabbel in Afternoon Tea

Patrick van den Hanenberg
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Wat doe je als producent met de artiesten die zonder werk zitten omdat de voorstellingen zijn afgelast en je ze niet bruut op straat wilt zetten? Producent De Graaf & Cornelissen heeft Saturday Night Fever al weggestreept en de geplande musicals ­Titanic en The Rocky Horror Show zijn voorlopig een jaar uitgesteld. Wel worden een paar bestaande shows, zoals Haal het doek maar op, in concertante uitvoering gebracht. Daarnaast is een chique schnabbel bedacht voor de musicalsterren: de komende maanden treden de artiesten uit de producentenstal op zondagmiddag in hotel The Grand op tijdens een Musical Afternoon Tea.

Theater en horeca, twee bedrijfstakken die behoorlijke klappen hebben gekregen, reiken elkaar zo de hand. En beide leveren een prima prestatie. De een culinair, de ander met artiesten als Lone van Roosendaal, René van Kooten, Brigitte Nijman en Joke de Kruijf.

Raadzaal

In de statige Raadzaal van het voormalige stadhuis, waar Beatrix en Claus in 1966 trouwden, trapten gisteren Mariska van Kolck en Tony Neef af met grotendeels Amsterdams repertoire. De opening was voor Aan de Amsterdamse grachten en aan het slot kwam een lekker vettige André Hazesmedley. Daartussenin hoorden we een aantal hogeschoolkleinkunstliedjes met Amsterdam als decor, zoals Thorbeckeplein van Robert Long en Josefien, dat door Tony Neef minstens zo fraai werd gezongen als door Wim Sonneveld.

Neef weet zulke nummers uitmuntend te acteren, een vaardigheid die hij volgens eigen zeggen heeft geleerd dan wel afgekeken van Jenny Arean en Willem Nijholt. Samen zorgden Van Kolck en Neef voor een gevoelige uitvoering van Vluchten kan niet meer. Voor het tweetal is het woord schnabbel absoluut geen besmet woord. Zij spelen beiden in Haal het doek maar op, dat het schnabbelcircuit van de jaren vijftig en zestig als onderwerp heeft. Zij beschouwden het optreden in The Grand absoluut niet als een makkelijk tussendoortje.

Neef maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal zelfgemaakte vertalingen van werk van Burt Bacharach en Hal David te zingen. De platenmaatschappij toonde geen belangstelling, omdat Trijntje Oosterhuis zich ook al op dat repertoire heeft geworpen. Dat is heel jammer, want de Nederlandstalige versies van Raindrops en What the world needs now zijn van hoge kwaliteit.

Muziektheater

Musical Afternoon Tea

Door De Graaf & Cornelissen

Gezien 26/9 in Hotel The Grand

Te zien in The Grand, elke zondagmiddag met wisselende artiesten

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden