Kunsttips

Musical en toneel tijdens Pride Amsterdam

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Small town boy & Fun home

null Beeld HENRI_VERHOEF
Beeld HENRI_VERHOEF

De musical Fun Home van OpusOne en het toneelstuk Small Town Boy van Toneelgroep Oostpool zijn tot en met 3 augustus te zien in het Internationaal Theater Amsterdam. Beide producties zijn onderdeel van het culturele programma van Pride Amsterdam. Small Town Boy vertelt het verhaal van een jongen die opgroeit op het platteland en zich niet herkent in zijn directe omgeving. Op de vlucht voor repressie en gebrek aan erkenning, vertrekt hij naar grote steden als Berlijn, Londen en Amsterdam. Fun Home gaat over Alison, die worstelt met de complexe relatie die ze had met haar inmiddels overleden vader. Die relatie was altijd al moeizaam, maar verslechterde toen zij ontdekte dat zij lesbisch is. Op vier avonden zal model en transvrouw Valentijn de Hingh een serie na­gesprekken begeleiden, waarin publiek met elkaar in gesprek gaat over de thema’s van beide voorstellingen. Meer informatie op: www.ita.nl

De (ver)woeste stad

null Beeld

Stelling: door gentrificatie is er steeds minder plek in de stad voor buitenstaanders en vrijbuiters. ­Rozenstraat, Das Mag en schrijver Marianne Donner organiseren 26 juli om 18.00 uur een open podium in de Rozenstraat rondom dit thema. Waar is vrijheid nog te vinden en hoe kan die worden vergroot, zijn vragen die aan bod komen.

Bommen op de buurt

null Beeld

In het kader van de tentoonstelling Noord vliegt in Museum Amsterdam Noord geeft Paul Vonk op 25 juli om 12.00 uur een presentatie over het bombardement op de Fokkerfabriek in 1943. De lezing vind plaats in de OBA Van der Pek. Na de lezing is er mogelijkheid om te fietsen naar de plek waar de fabriek stond. Bijdrage 5 euro.

Bob Dylan: Don’t look back

null Beeld

Naar aanleiding van het verschijnen van Scorsese’s nieuwe documentaire over Bob Dylan draait kijkt de Melkweg op 25 juli om 19.30 uur, Don’t look back. De film is een registratie van Dylan’s Britse toernee in 1965. Met Joan Baez, Alan Price en Donovan reist de troubadour per auto en trein door het door kolengruis geblakerde landschap.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden