Museumkaart komt met 'Tinder' voor kunstliefhebbers

Heeft u een Museumkaart, maar louter kunsthaters in uw omgeving die bij elke kunstuiting zeggen: 'Dat kan m'n kleine zusje ook'? Wanhoop niet: Museumkaarthouders kunnen via de website van de Museumkaart andere kunstminnaars oproepen samen een museum te bezoeken.

Maxime Smit
Museumkaart Match is bedoeld voor mensen die graag naar een museum willen, maar niemand hebben om mee te gaan Beeld anp
Museumkaart Match is bedoeld voor mensen die graag naar een museum willen, maar niemand hebben om mee te gaanBeeld anp

Een soort Tinder voor museumliefhebbers dus, maar ho, rustig aan, Museumkaart Match is niet met een 'romantische inslag' in het leven geroepen, benadrukt Iris Noteboom van de Museumvereniging, de organisatie achter de Museumkaart. "Hoewel je natuurlijk nooit weet wat kan ontstaan."

Museumkaart Match is bedoeld voor mensen die graag naar een museum willen, maar - om wat voor reden dan ook - niemand hebben om mee te gaan. Het werkt simpel. Via de website van de Museumkaart maak je een profiel aan waarin je globaal vertelt wie je bent, wie je zoekt en naar wat voor museum je wilt.

Je kunt zelf instellen of iemand je naam ziet. Geïnteresseerden reageren op je oproep waarna je een e-mail ontvangt met de gegevens van de persoon die rea­geert. Daarop kun je zelf beslissen of je contact opneemt of niet.

Divers pluimage
Museumkaart Match is nu ruim een week online en er zijn al 700 aanmeldingen, vertelt Noteboom. "En vanuit allerlei leeftijdscategorieën. Dus het zijn niet alleen jongeren of ouderen."

Inderdaad staan er op de site alleen al in Amsterdam en omgeving meerdere oproepen van kunstliefhebbers van divers pluimage. Zo is Angela (55) vooral geïnteresseerd in fotografie en wil de pas verhuisde Matthias (25) uit Duitsland zijn kennissenkring in Amsterdam uitbreiden.

Voor wie direct spijkers met koppen wil slaan, biedt de site ook soelaas: een heer van 71 zoekt nog iemand om vrijdag mee te gaan naar de expositie over de Italiaanse renaissance in Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Wie biedt?

www.museumkaart.nl/match

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden