Metal/hiphop-track tegen vertrutting van Amsterdam

null Beeld

De Amsterdamse producer Elian Blaes vond dat de discussie over de vertrutting van Amsterdam wel weer eens nieuw leven ingeblazen mocht worden. Hij had een nummer en maakte met wat vrienden een videoclip met daarin dik twintig bekende Amsterdammers.

Sjongejonge heet de metal/hiphop-track en is sinds vier dagen op Youtube te zien. Blaes, die een audio-opleiding heeft gedaan, had wat vrienden opgetrommeld die in de film- en videobranche werken. Samen wilden ze een muziekclip maken. 'Ik had dat nummer al, dat gaat over ergenissen. Na een avondje brainstormen hebben we het aan de
vertrutting van Amsterdam gekoppeld. Hopelijk komt de dialoog via dit nummer weer op gang,' aldus Blaes.

Voor de clip wilden ze bekende Amsterdammers hebben. Dat zorgde ervoor dat het uiteindelijk zes maanden heeft geduurd voordat de clip af was. Blaes: 'Het is met sommige mensen moeilijk afspraken maken, want die hebben het vaak erg druk. Maar iedereen die we vroegen vond het een goed idee om dat vetruttingsvraagstuk weer onder de aandacht te brengen'.

Tijdens de opnames liep hij nog een boete op. Op de Nieuwmarkt trok hij een pilsje open en had meteen een boete van 60 euro aan zijn broek. 'Ik ben toch geen alcoholist die overlast veroorzaakt, waarom zou ik dan niet een pilsje mogen drinken? Over dat soort dingen gaat deze clip.'

Blaes hoopt dat de clip als een viral over internet gaat zodat veel mensen het horen en er iets over kunnen zeggen. De mensen achter de protestwebsite ailoveamsterdam.nl willen graag verder praten met Blaes. Zelf is hij moe, hij heeft zes maanden gewerkt aan een clip van drie minuten. 'Blij dat die clip af is'. (HET PAROOL)

In de clip spelen: Johnny de Mol, Koos Alberts, Javier Guzman, Jack Spijkerman, Jennifer Hoffman, Froukje de Both, Maik de Boer, Nelly Frijda, Horace Cohen, Ruben van der Meer,Bert Kuizenga, Henk Schiffmacher, Mick Harren, Rob Muntz, Peter Beense, Xandra Brood, Mayday, Jan Otten, Jennifer Hopelezz, Pim Veth, Metje Blaak, Fabiola, Maria Helena Baly, Anna Perret, Kim de Jong, Anca Juncu and Elian Blaes.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden