Mediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Hans Klok. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP Kippa
Hans Klok.Beeld Hollandse Hoogte / ANP Kippa

Hans Klok is ook Zomergast

Zoals elk jaar werden de Zomergasten deze week druppelsgewijs bekendgemaakt. Na de eerste vijf namen leek de balans nogal door te slaan naar highbrow, met Rijksbouwmeester Floris Alkemade, schrijfster Roxana van Iperen, hoogleraar kinder­psychologie Robert Vermeiren, artiest Sevdaliza en schrijver Alfred Birney. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met Janine Abbrings laatste gast: goochelaar, illusionist en bestie van Gerard Joling én Pamela Anderson, Hans Klok. De eerste uitzending is zondag 18 juli, het decor is nog een verrassing.

null Beeld

Weltschmerz verwijdert video ‘ondermaats debat’

Café Weltschmerz is een platform dat het vrije woord hoog in het vaandel heeft. Klinkt nobel, maar in de praktijk komt het erop neer dat een keur aan complotgekkies er hun verhaal mogen doen. Onlangs was Volkskrantwetenschapsjournalist Maarten Keulemans te gast om in debat te gaan met coronasceptiscus Ab Gietelink. In tennistermen werd het een 6-0, 6-0 overwinning voor Keulemans. En dus werd de video alras verwijderd van het YouTubekanaal van Weltschmerz. Het debat zou ‘van beide kanten ondermaats’ zijn, en ‘had niet de

Sigrid Kaag Beeld ANP
Sigrid KaagBeeld ANP

Kaagdocu drie keer onderzocht

Drie onderzoeken naar de documentaire over Sigrid Kaag zijn aangekondigd. De VPRO, de NPO- ombudsman en het Commissariaat voor de Media gaan uitzoeken wat er is gebeurd. Terwijl het niet heel in­gewikkeld is: maakster laat film vooraf zien (vrij normaal), woordvoerders gaan zeuren over onbenulligheden (helaas ook usance, daar worden die types voor betaald), maakster past wat kleine dingen aan, de film wordt uitgezonden. Kan ook onderzocht worden of de docu, die een weinig flatteus beeld schetst van Kaag, ook maar één kijker heeft overgehaald D66 te stemmen?

Gijs Staverman. Beeld EPA
Gijs Staverman.Beeld EPA

Paardenstaart Gijs Staverman foetsie

Dan nog een update over de staart van Gijs Staverman. De olijke presentator annex boy next door wilde de paardenstaart, die Paul de Leeuw in 1994 in De Schreeuw van de Leeuw afknipte, doneren aan het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het zou symbool staan voor de ‘dj die zijn wilde haren verliest’. Maar Gijs is zijn staart kwijt. Hij dacht dat ie in een doos in de opslag lag, maar nu kan hij hem niet meer vinden. Heftig verhaal, en zuur voor Beeld en Geluid, maar vooral voor al die mensen die dolgraag de staart van Gijs Staverman in een vitrinekast willen zien liggen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden