Plus

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin
Marco Borsato. Beeld ANP Kippa
Marco Borsato.Beeld ANP Kippa

Marco Borsato bijt van zich af

Onverkwikkelijke situatie rond Marco Borsato. Al weken doen op online roddelkanalen geruchten de ronde over grensoverschrijdend gedrag van de zanger bij minderjarige meisjes. Bewijs hiervoor wordt niet geleverd, maar dat hoort ook niet bij de modus operandi van deze juice-kanalen, die prat gaan op het verspreiden van ongefilterde achterklap. Na lang zwijgen liet Borsato deze week van zich horen: zijn advocaten hebben het OM verzocht een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de aantijgingen. En dat zou betekenen dat online roddelaars als Yvonne Coldewijer (alias Alberta Verlinde) en Jan ‘Roddelpraat’ Roos kunnen worden vervolgd. Wordt vervolgd.

Jeroen Snel. Beeld ANP
Jeroen Snel.Beeld ANP

Einde Blauw Bloed ‘onbegrijpelijk’

Verfrissende televisietrend: de laan uitgestuurd worden en zeggen dat je er als een stekker van baalt. Babette van Veen hoorde onlangs dat ze uit Goede Tijden, Slechte Tijden wordt geschreven en vond dat ‘beledigend.’ “Ik vind het heftig dat je mensen ontslaat in zo’n coronatijd, waarin het voor zzp’ers als ik zo onzeker is. Ik had dat zelf nooit gedaan.” Ook Jeroen Snel maakte van zijn hart geen moordkuil toen deze week bleek dat royaltyprogramma Blauw Bloed stopt. Althans, het gaat online verder en wordt op tv op vrijdagmiddag geparkeerd, zonder Snel als presentator. “Ik vind het niet te begrijpen,” aldus Snel, die achttien jaar verslag deed van het koninklijke wel en wee.

Merel Westrik. Beeld ANP Kippa
Merel Westrik.Beeld ANP Kippa

En nog een docu over #FreeBritney

Er is nogal wat te doen om Britney Spears. Het verhaal is zo zoetjesaan wel bekend: in 2008 werd ze onder curatele gesteld, haar vader speelde een bedenkelijke rol, de #FreeBritney-beweging ontstond en onlangs kreeg ze de zeggenschap over haar geld en leven weer terug. Een dankbaar onderwerp voor documentaires: alleen dit jaar al verschenen Controlling Britney Spears (Hulu), Toxic: Britney Spears’ Battle for Freedom (CNN) Britney vs Spears (Netflix). Meer dan genoeg, zou je zeggen, en toch maakte Net5 Merel onderzoekt #FreeBritney, een docu van Merel Westrik over, inderdaad, Britney.

Dieuwertje Kuijpers, befaamd als @traumabeertje, journalist Kim van Keken en journalist Mark Koster. Beeld Schuim
Dieuwertje Kuijpers, befaamd als @traumabeertje, journalist Kim van Keken en journalist Mark Koster.Beeld Schuim

Mark Koster roert waar het stinkt: de NPO

Mark Koster is een journalist van het type luis-in-de-pels. Beetje schoppen, beetje schuren, beetje roeren waar het stinkt. Hij schreef een boek over de familie De Mol, wat hem niet in dank werd afgenomen, en maakt nu voor Follow the Money een serie kritische stukken over de NPO. Prompt verloor hij zijn plekje op Radio 1, omdat WNL-baas Bert Huisjes het ‘ongemakkelijk’ vond – de innige band van Jort Kelder met Mark Rutte en Thierry Baudet is dat kennelijk niet. Journalistenvakbond NVJ vond het inperking van de persvrijheid, Koster kreeg nieuw emplooi bij BNR en Kelder presenteert nog steeds Op1.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden