PlusMediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin
Shula Rijxman. Beeld Jakob van Vliet
Shula Rijxman.Beeld Jakob van Vliet

Rijxman meldde privérelatie niet

Netelige kwestie rond de kersverse Amsterdamse wethouder Shula Rijxman. Toen zij de baas was van de NPO zou zij een bijzonder innige vriendschap hebben onderhouden met de hoogste ambtenaar van het ministerie van OCW. En volgens BNR liet deze ambtenaar een klokkenluider in de kou staan nadat deze melding maakte van presentatoren die op slinkse wijze het salarisplafond van de NPO omzeilen. Dat zaakje stinkt, vindt ook de Tweede Kamer, die er binnenkort over debatteert. Volgens Rijxmans opvolger Frederieke Leeflang had de privérelatie ‘volgens de gedragsregels’ gemeld moeten worden. Juicy!

Sander Lantinga. Beeld SBS6
Sander Lantinga.Beeld SBS6

SBS zet mes in programmering

Het zit Sander Lantinga niet mee. Kreeg hij onlangs al te horen dat zijn dagelijkse radioshow met Coen Swijnenberg na achttien jaar verdwijnt, deze week werd ook zijn zaterdagavondshow Vier is te veel geschrapt. Dit spelletjesprogramma op SBS 6 was zijn debuut als tv-presentator, maar ‘behaalde niet de gewenste resultaten’, aldus de zender. Ook de groots aangekondigde vrijdagavondshow Think inside the box, waarin geraden moest worden dat Marijke Helwegen in een gigantische doos verstopt zat, wordt van de buis gehaald. ‘Heel verstandig,’ reageerde presentator Richard Groenendijk, die er kennelijk ook geen zak aan vond.

Anouk. Beeld RTL
Anouk.Beeld RTL

Anouk zet deur The Voice op kier

De stoelen van The Voice worden heel voorzichtig, één voor één, weer teruggedraaid. Vorige week lieten presentatoren Martijn Krabbé en Chantal Janzen doorschemeren dat ze een doorstart van de show ‘legitiem’ zouden vinden, deze week zette coach Anouk de door haar zo ferm dichtgesmeten deur weer op een kier. Na de onthullingen in Boos liet de Haagse nog weten dat ze niet meer zou terugkeren bij die ‘corrupte bende’, maar in Boerderij van Dorst zei ze dat ze dat toch doet als haar ‘pleurisveel geld’ wordt geboden. Kortom: de salarisonderhandelingen zijn begonnen.

Johnny de Mol. Beeld SBS6
Johnny de Mol.Beeld SBS6

Ook comeback Johnny de Mol?

Over terugkrabbelen gesproken: Johnny de Mol verloor zijn talkshow HLF8 nadat zijn ex hem beschuldigde van onder meer poging tot doodslag; een andere vrouw beweerde door hem gedrogeerd en seksueel misbruikt te zijn. Met betraande ogen nam De Mol afscheid van zijn (tamelijk summiere) schare kijkers, waarna Hélène Hendriks de show overnam. Maar volgens haar komt De Mol na de zomer gewoon terug. Want, zei ze in Vandaag Inside (de show die zichzelf cancelde en weer terugkeerde), tegen die tijd ‘is het verhoor al geweest’. Tot zover die verfoeide cancelcultuur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden