PlusMediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin

Borsato en het media-ongemak

De kwestie-Marco Borsato is voor media, deze krant incluis, nogal een worsteling. Hoe om te gaan met zo’n gevoelige zaak waarvan zo weinig feiten bekend zijn? Wat we weten: er ligt een aangifte van ­seksueel grensoverschrijdend gedrag bij een 15-jarig meisje, en Borsato ontkent. In het speculatiecircus dat ontstond vlogen de Engelse ­termen je om de oren: trial by ­media, victim blaming, second rape en sloeg Anouk Smulders, bestie van Leontine Borsato, de plank het hardste mis door bij Shownieuws de aangifte openlijk in twijfel te trekken, om daar twee dagen later half op terug te komen.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Talpa boycot kritische media

Bij Talpa, inderdaad, van Shownieuws, zijn ze helemaal klaar met media die ‘op ongefundeerde wijze roddels en achterklap verspreiden’ over hun programma’s. En om die reden heeft John de Mol een heuse boycot afgekondigd tegen het AD. De krant krijgt geen persberichten toegestuurd over nieuwe projecten van SBS, Veronica en Net 5, wat de vraag opwerpt wie wie eigenlijk een gunst bewijst met een persbericht: de ontvanger of afzender? Angela de Jong liet al weten dat ze er geen moment wakker van ligt. ‘Maak gewoon betere programma’s dan de baggershows die nu de zender vullen, dan volgen de lovende stukjes vanzelf.’

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

AT5 en NH Media gaan verhuizen

Jarenlang hokten NH Media en AT5 samen op een winderig bedrijventerrein diep in Slotervaart, een plek die de verkiezing van ‘ongezelligste plek van Amsterdam’ zonder al te veel moeite zou winnen. De twee omroepen waren huisgenoten, het kwam zelfs tot een gedwongen huwelijk, maar de liefde bloeide nooit op. Nu blijkt dat ze in 2022 ­definitief scheiden van huis en haard. NH Media vertrekt naar Hilversum, nadat de ondernemingsraad zich aanvankelijk had verzet tegen een verhuizing naar het Gooi, en AT5 hoopt eind volgend jaar intrek te nemen bij de OBA op het Oosterdokseiland.

null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Einde van de Snoecksalmanak

Droevig nieuws over de Snoecksalmanak. U weet wel, dat vuistdikke boek op glimmend papier met op de cover een half ontklede, verleidelijk kijkende, doch artistiek gefotografeerde vrouw, en binnenin een allegaartje van literaire verhalen, beeldende kunst en mode. Was 98 jaar lang een vaste prik in sinterklaaszak of onder kerstboom voor de man des huizes, maar houdt nu op te bestaan. Directe aanleiding is de dood van de Vlaamse hoofdredacteur, Geert Stadeus, na een fietsongeluk eind november. En dus moet papa het straks doen met getijdentabellen uit de Enkhuizer almanak.

null Beeld Snoecks
Beeld Snoecks

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden