Plus

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Stefan Raatgever
Arnold Karskens. Beeld ANP
Arnold Karskens.Beeld ANP

Klachten gehoord over Karskens

Je kunt ook nooit eens lekker een ongehoorde mening verkondigen. Arnold ­Karskens begon in de eerste tv-uitzending van zijn aspirant-omroep Ongehoord ­Nederland met zijn de laatste dagen inderdaad niet vaak gehoorde mening dat je ­Rusland in zijn strijd tegen Oekraïne ook ‘iets moet gunnen’. Kamerlid Wybren van Haga voegde toe dat ‘de EU en de Navo ­hebben geprovoceerd’. Misleidende informatie, vonden kijkers die een klacht indienden bij de ombudsman van de NPO. Die liet weten de zaak te gaan onderzoeken. Als eerste zal – en dat vindt hij vast prettig – Karskens worden gehoord.

Carlo Boszhard. Beeld Nander de Wijk/RTL
Carlo Boszhard.Beeld Nander de Wijk/RTL

Carlo Boszhard doet aangifte

RTL-presentator Carlo Boszhard (52) heeft aangifte gedaan van laster tegen de juice­kanalen van Jan Roos en Yvonne Coldeweijer. Zij beschuldigen hem van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij minder­jarige jongens. Boszhard reageerde op Instagram: ‘Zojuist vol ongeloof gekeken naar Roddelpraat, waarin leugens over mij verteld worden. Verbijsterd ben ik over het gemak waarmee mijn naam te grabbel wordt gegooid en aannames worden gedaan die totaal niet waar zijn.’ Toen Coldeweijer de beschuldigingen herhaalde, deed Bosz­hard ook tegen haar aangifte. Voor zover bekend is geen aangifte tegen hem gedaan.

Eric van Stade. Beeld Ruud Baan/AvroTros
Eric van Stade.Beeld Ruud Baan/AvroTros

Eurovisie-exit voor Rusland?

Wereldvrede. Hoeveel liedjes zijn er op het Songfestival al over gezongen? Het festival is per definitie apolitiek, maar ook daaraan zijn grenzen. Werd Rusland de laatste jaren al vaak uitgefloten, nu dreigt uitsluiting. In navolging van Zweden, Oekraïne en ­Letland vraagt ook Nederland om Rusland in mei te weren. Eric van Stade stelt ‘persoonlijk en als AvroTros-directeur niet langer te kunnen zwijgen’. Hij wil dat Rusland wordt geschorst als lid van de organiserende EBU. Rusland was in Turijn ingedeeld in de eerste halve finale. Concurrenten daarin: S10 namens Nederland én Oekraïne.

Robèrt van Beckhoven. Beeld MAX
Robèrt van Beckhoven.Beeld MAX

Heel Holland Bakt ook glutenvrij

Zelfs in het uit ganache en fondant opgetrokken banketparadijs van Heel Holland Bakt staat de tijd niet stil. De door André van Duin gepresenteerde talentenjacht voor thuisbakkers heeft dit jaar voor het eerst een veganistische én een glutenvrije bakker achter het fornuis. Daarbij hebben de tien deelnemers zeven verschillende nationa­liteiten. In de keukenbrigade onder anderen: een bakker met Griekse wortels, een Frans-Britse kandidaat en iemand met ­ouders uit Kazachstan. Of iedereen het ­Brabants van jurylid van Robèrt van Beckhoven verstaat is te zien vanaf 12 maart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden