Plus

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin
Manuel Broekman. Beeld ANP /  ANP Kippa
Manuel Broekman.Beeld ANP / ANP Kippa

Aanranding: Manuel Broekman voor de rechter

Manuel Broekman moet volgende week vrijdag voor de rechter verschijnen. De acteur, dj en lid van de urban tribe van Carice en Halina (bestaat die eigenlijk nog?) wordt beschuldigd van aanranding. Hij zou in de zomer van 2020 een vrouw hebben gedwongen tot het plegen van een of meerdere ontuchtige handelingen. Broekman laat op Instagram weten dat hij ‘alle aantijgingen ontkent en de zaak met vertrouwen tegemoet ziet.’ Die afgemeten reactie verraadt de pen van zijn manager Nathan Moszkowicz, die het maar druk heeft met al zijn misdragende sterretjes (zie ook: Lil Kleine, Bilal Wahib).

Lange Frans. Beeld
Lange Frans.

Podcast: Pannekoek praat met Lange Frans

In de oudejaarsconference van Peter Pannekoek was rapper en complotgekkie Lange Frans een gewild onderwerp van spot. Pannekoek noemde hem ‘de enige rapper bij wie je de dyslexie in de nummers terughoort,’ (al vergt het best enig taalgevoel om ‘vakantie’ te laten rijmen op ‘Fransie’). Hoe dan ook, Lange Frans was not amused en schreef dreigend op Twitter ‘Ik zie je wel als ik je zie.’ Inmiddels hebben de twee een datum geprikt voor die ontmoeting: eind volgende maand is Pannekoek te gast in de podcast van Lange Frans. ‘Het wordt een leuk gesprek, en zal ook wel pittig worden,’ voorspelt Fransie.

Giel Beelen. Beeld ANP Kippa
Giel Beelen.Beeld ANP Kippa

Shambala: het gevaarlijke mengsel van Giel

Radio-dj en parttime sjamaan Giel Beelen verkocht een kruidendrankje waarmee je bij je ‘innerlijke zelf’ zou komen. Klinkt zweverig en dat is het ook. Maar daarnaast is Shambala, zoals het mystieke kruidenmengsel heet, ook nog eens hartstikke gevaarlijk, waarschuwde de NVWA deze week. Misselijkheid, braken, hallucinaties, verlamming en aantasting van het centrale zenuwstelsel: het zijn niet de minste bijwerkingen en dus wordt Shambala uit de handel genomen. Beelen is zich van geen kwaad bewust: “Ik heb het op de markt gebracht omdat het mij erg geholpen heeft.”

Arnold Karskens. Beeld ANP
Arnold Karskens.Beeld ANP

Ongehoord Nederland! verwelkomt Geert en Thierry

Opvallende abri-campagne in Hilversum: in bus- en tramhokjes hangen posters met de tekst ‘Thierry en Geert, welkom in Hilversum!’ Afzender is Ongehoord Nederland!, de nieuwe omroep van voormalig oorlogscorrespondent Arnold Karskens, die kennelijk zo close is met Baudet en Wilders dat hij ze mag tutoyeren. Zulke warme banden tussen een omroep en politieke partijen hadden we sinds de verzuiling niet meer meegemaakt. Maar in Karskens’ verdediging: hij komt er in ieder geval eerlijk voor uit. Zouden Wybren, Joost en Caroline zich gepasseerd voelen?

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden