Plus

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin
WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes.  Beeld
WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes.


Media-uittocht richting Hilversum

De exodus van tv-programma’s, redacties en omroepen van Amsterdam naar Hilversum duurt maar voort. Deze week werd bekend dat Omroep WNL verkast van de Omval naar het Mediapark. Praktischer en een stuk goedkoper, aldus hoofdredacteur Bert Huisjes. Eerder vertrokken al de liveshows van SBS naar Hilversum, verliet AvroTros uit VondelCS en kondigden de talkshows van de NPO hun vertrek aan van het Westergasterrein. RTL Boulevard verruilde na de moord op Peter R. de Vries het Leidseplein deze zomer noodgedwongen voor een studio op het Mediapark.

Cecile van de Grift.  Beeld AT5
Cecile van de Grift.Beeld AT5

AT5-boegbeeld naar Nieuwsuur

Een week nadat Altan Erdogan werd gepresenteerd als nieuwe hoofdredacteur van AT5 verliest de stadszender een van zijn gezichten. Cecile van de Grift maakt, zoals zoveel AT5’ers, de overstap naar Hilversum en gaat aan de slag bij Nieuwsuur. Dat mag met recht een aderlating worden genoemd: Van dee Grift was de verpersoonlijking van wat AT5 is: scherp, vlot, hondsbrutaal en met een plat Amsterdam accent. Te vrezen valt dat ze dat laatste er in Hilversum uit geramd wordt (ook Merel Westrik ging opeens keurig ABN praten toen ze AT5 verlaten had), wat natuurlijk eeuwig zonde is.

Sergio Vyent. Beeld Frank Ruiter
Sergio Vyent.Beeld Frank Ruiter

Maitre First Dates gaat het theater in

Een van de succesfactoren van First Dates is de grote mate van voorspelbaarheid. De zenuwen vooraf, het drankje van de barman met die mooie blauwe ogen, de stroeve of juist heel flirterige gesprekken aan tafel en de wetenschap dat de twee elkaar naderhand nooit meer hebben ontmoet. Nog zo’n ijkpunt: maître Sergio Vyent die de gasten met een warme lach verwelkomt in het restaurant. Maar daar komt een einde aan: Vyent is vanaf volgend seizoen niet meer te zien omdat hij, geloof het of niet, op theatertour gaat met Jim Bakkum – ze gaan een ode brengen aan Frank Sinatra.

Ad Visser bij Op1. Beeld NPO
Ad Visser bij Op1.Beeld NPO

Visser mag bij Op1 bril wel ophouden

Ad Visser zat afgelopen donderdag met een zwarte pet en pilotenbril op bij Op1. Of hij die even af wilde zetten, vroeg Carrie ten Napel, ‘dat is wel zo prettig voor de kijkers’. Visser reageerde stoïcijns: “Ik kies ervoor om hem vanavond op te houden.” Op de dag af vijf jaar eerder gaf Jeroen Pauw een van de vrienden van de Zaanse ‘hoodvlogger’ Ismail Ilgun nog een veeg uit de pan omdat die zijn bril weigerde af te zetten. “Je doet je zonnebril af of je houdt je mond,” zei Pauw streng. Die regels gelden kennelijk niet voor Visser. Quod licet Iovi non licet bovi, zeggen ze dan bij de Vomar in Poelenburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden