Plus

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin
Karien van Gennip.  Beeld Marco De Swart
Karien van Gennip.Beeld Marco De Swart

Minister vindt 538-urinoir passé

Ministers zijn meestal terughoudend met hun bemoeienis met mediazaken. ‘Hoed je voor een land waarin machtshebbers bepalen wat journalisten doen,’ is de gedachte. Des te opvallender was het dat minister van Sociale Zaken Karien van Gennip zich bij Op1 uitsprak over het wc-interieur bij Radio 538. Daar plassen de mannen in een urinoir in de vorm van de mond van Amy Winehouse. ‘Dat kan dus niet,’ oordeelde Van Gennip. Ze vond het ‘passé,’ waarbij ze niet doelde op het nogal suffe interieurcliché maar op het vrouwonvriendelijke karakter van de pisbak. Volgens Talpa-baas Paul Römer is de toilet ‘onderwerp van discussie’.

null Beeld

AD probeert van alles uit met video

Interessante ontwikkeling in medialand: de integratie van video op nieuwswebsites. Het AD begon drie jaar geleden met een ­dagelijkse ochtendshow en de ambitie om in de toekomst de hele dag live video te ­verzorgen. Daarna kwamen er drie keer per dag ‘live-nieuwsupdates’, maar deze week werd bekend dat de krant ook daarmee stopt. Dat had overigens niets te maken met de faux-pas van het AD, dat per ongeluk en tegen de regels in livebeelden uitzond van het Marengoproces. Inmiddels is het AD ­gestart met video-on-demandplatform Play, dat ‘snackable videocontent’ brengt.

Johan Derksen. Beeld ANP
Johan Derksen.Beeld ANP

Derksen dagelijks op Radio Veronica

Het is dus nog maar twee maanden geleden dat Johan Derksen op televisie klaagde dat er ‘geen plek meer is voor Johan Derksen in dit land’. Dat klonk toen al als een schromelijke overdrijving, inmiddels is wel duidelijk dat de ‘cancelbrigade’ weinig om het lijf had. Hij keerde na een zelfverkozen exit binnen twee weken weer terug met Vandaag Inside, deze week werd bekend dat hij een radioshow krijgt bij Veronica. Van maandag tot en met vrijdag is hij tussen 23.00 uur en middernacht te horen met Muziek voor Volwassenen. Derksen: ‘Geheel in strijd met mijn karakter cijfer ik mezelf dus weg, want het draait alleen om de muziek.’

Elvis Costello.  Beeld Matt Licari/Invision/AP
Elvis Costello.Beeld Matt Licari/Invision/AP

NRC en Costello in Twitterfittie

Elvis Costello trad op in Carré, en de scribent van NRC die daar verslag van deed was niet onder de indruk. ‘Allemachtig, wat zong Elvis Costello vals,’ was de kop boven een recensie die niets heel liet van het optreden (‘bij vlagen ondraaglijk’). Daar was Costello op zijn beurt niet van gediend. ‘Je bent overduidelijk een poseur zonder enig muzikaal gevoel,’ beet hij op Twitter de ­recensent toe, die hij bovendien een tosser (rukker) noemde. Toen de kunstredactie van NRC op Twitter vrolijk opmerkte vereerd te zijn dat Costello de NRC leest, kreeg ook die de wind van voren van de zanger.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden