Mediahuis belast topman met integratie TMG

De overname van de Telegraaf Media Groep (TMG) door Mediahuis is nog niet rond, maar het Belgische bedrijf heeft al een bestuurder aangewezen die de beoogde samenvoeging met onder meer NRC Media in goede banen moet leiden.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Huidig bestuursvoorzitter Marc Vangeel wordt daarvoor verantwoordelijk. Dat is vrijdag intern bekendgemaakt, meldt een woordvoerder na een bericht dagblad De Limburger, dat zelf ook tot de Mediahuis-familie behoort.

Vangeel (55) "gaat de verdere groei van Mediahuis in Nederland coördineren'', aldus de krant. Daarvoor legt hij zijn andere functies binnen het bedrijf neer, ook die van directeur van Media Groep Limburg.

Mediahuis is verwikkeld in een overnamestrijd met televisiemagnaat John de Mol om het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf. Daarbij trekt de Belgische krantenuitgever samen op met de grootste aandeelhouder van TMG, de familie van Puijenbroek.

Aandelen
Samen beschikken Mediahuis en de Van Puijenbroeks over circa 60 procent van de aandelen. Om de rest in handen te krijgen, zijn zij bereid 6 euro per aandeel te betalen. De Mol biedt een halve euro per aandeel meer, maar kan nooit aan een meerderheid komen omdat zijn tegenstrevers hun stukken niet willen verkopen.

De raad van commissarissen van TMG heeft zich mede daarom achter het lagere bod van Mediahuis geschaard. Daarbij werd de tegenstribbelende raad van bestuur buitenspel gezet. Verscheidene betrokkenen, onder wie De Mol en de geschorste bestuurders, stapten daarop naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Die wees hun klachten evenwel van de hand.De partijen hopen de overname nog voor de zomer te kunnen voltooien. Daarbij zijn zij wel afhankelijk van de opstelling van De Mol, die via de beurs een belang heeft opgebouwd van inmiddels bijna 27 procent. De laatste dagen heeft hij overigens geen nieuwe aankopen meer gemeld.

Mediahuis herhaalde vrijdag dat het graag met De Mol in gesprek gaat over eventuele samenwerking. Daar is het tot dusver nog niet van gekomen. "De uitnodiging ligt bij Talpa," aldus de woordvoerder.

Zie ook: 'John de Mol, staak strijd om Telegraaf'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden