Matthijs van Nieuwkerk zegt voor de laatste keer ‘tot zover’

Matthijs van Nieuwkerk heeft vrijdag voor de allerlaatste keer ‘tot zover’ gezegd aan het einde van De Wereld Draait Door. ‘Het avontuur zit erop. Vijftien jaar De Wereld Draait Door. Fijn dat u keek. Tot zover,’ waren de laatste woorden van de presentator, voordat het licht in de studio uitging.

Tijdens de laatste uitzending van DWDD zat Matthijs van Nieuwkerk alleen met vaste tafelheer Marc-Marie Huijbregts in de studio. Beeld
Tijdens de laatste uitzending van DWDD zat Matthijs van Nieuwkerk alleen met vaste tafelheer Marc-Marie Huijbregts in de studio.

De laatste aflevering zag er anders uit dan normaal. Vanwege de coronacrisis is er al twee weken geen publiek meer in de studio. Ook waren er geen gasten aan tafel uitgenodigd.

Wel werd Matthijs, zoals gebruikelijk op vrijdag, vergezeld door tafelheer Marc-Marie Huijbregts. De mannen haalden herinneringen op aan vijftien jaar De Wereld Draait door, deelden persoonlijke hoogtepunten en gesprekken die hen zijn bijgebleven. Zo kozen ze voor interviews met gasten als Andre Agassi, Mies Bouwman en Kees van Kooten en Wim de Bie.

Minuutje

Ook kwam het afscheid van Mart Smeets aan bod, werd het minuutje dat artiesten aanvankelijk kregen voor een optreden besproken en kwam er een eerbetoon aan overleden gasten die vaak te zien waren in DWDD.

Uiteraard was er ook in de laatste aflevering ook ruimte voor muziek. Zo zong Michelle David op Matthijs’ verzoek Respect van Aretha Franklin. Dat was al vijftien jaar het nummer dat de redactie draaide uit ‘bijgeloof’ voor een succesvolle uitzending. Ook Ilse DeLange , die de presentator er zelf graag bij wilde hebben, zong een verzoeknummer. Matthijs had het toepasselijke Turn! Turn! Turn! van The Byrds aangevraagd. Henny Vrienten had voor de gelegenheid het afscheidsnummer Tot zover geschreven.

In januari werd bekend dat de presentator stopt met DWDD en dat het programma niet zonder hem doorgaat. Hij blijft wel bij de publieke omroep en gaat vanaf begin volgend jaar een nieuw programma op de zaterdag maken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden