Marvin Winans houdt afscheidsrede bij uitvaart Houston

De gospelzanger Marvin Winans zal de afscheidsrede verzorgen tijdens de besloten uitvaart van de afgelopen zaterdag overleden Whitney Houston. De herdenkingsdienst wordt zaterdag vanaf het middaguur gehouden in de kerk waar Houston opgroeide, de New Hope Baptist Church in Newark, New Jersey.

Redactie
Eerbetoon aan Whitney Houston bij het hek van de New Hope Baptist Church in Newark. Beeld getty
Eerbetoon aan Whitney Houston bij het hek van de New Hope Baptist Church in Newark.Beeld getty

Marvin Winans (53) is niet alleen zanger, maar ook predikant. Carolyn Whigham, eigenaar van begrafenisonderneming die de uitvaart verzorgt, liet in het midden of hij tijdens de dienst ook zingend zal optreden.

Winans is een van de tien telgen uit de vermaarde Winans Family. In het spoor van hun ouders Delores en David, bijgenaamd Mom and Pop Winans, verdienden ook de kinderen hun sporen in de muziek. BeBe en CeCe Winans zijn het bekendst.

Besloten uitvaart
De kerk biedt plaats aan 1500 bezoekers. De bijeenkomst zaterdag heeft een besloten karakter. De nabestaanden hebben laten weten geen publieke herdenking te willen organiseren. 'Ze hebben haar ruim dertig jaar gedeeld met de stad, de staat en de wereld. Nu is het hun tijd om afscheid te nemen,' zei uitvaartverzorgster Whigham.

De familie heeft gevraagd eventuele donaties ter nagedachtenis van de overleden zangeres te schenken aan de basisschool die ze als kind bezocht, in het nabij Newark gelegen East Orange. De school is naderhand naar haar vernoemd. De staat New Jersey heeft besloten op overheidsgebouwen de vlag zaterdag halfstok uit te hangen.

Bloemen
Veel mensen leggen deze week een bezoek af aan de kerk waar zaterdag de uitvaart wordt gehouden. Bij het hek zijn bloemen, ballonnen, knuffels, kaarten en andere vormen van condoleances neergelegd of opgehangen.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld reuters
Beeld reuters

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden