Marion Pauw verlaat Wie is de Mol? na aflevering 1

Fans hadden er lang naar uitgekeken en donderdagavond was het dan eindelijk zover, de eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Wie is de Mol?'. Er werd direct al flink gemold, want de kandidaten sloten de aflevering af met een bedrag van -500 euro in de pot. Marion Pauw kreeg als eerste kandidaat het rode scherm en kon na één aflevering alweer huiswaarts keren.

De eindstand van de eerste aflevering: -500 euro in de pot. © AVRO

Aflevering één begon met een opdracht waarin de kandidaten eenzaam en alleen in een 'maanlandschap' waren gedropt. Ze hadden een envelop met een foto erin gekregen en moesten op de plek zien te belanden waar de foto was genomen. Wisten ze ze zich daar allemaal binnen 3 uur te verzamelen dan zou er 2500 euro naar de pot gaan. De opdracht mislukte echter.

Zonnige toekomst
Na de eerste opdracht vertelde presentator Art Rooijakkers dat er in aflevering 4 zwaar onderhandeld wordt over de toekomst van de kandidaten. Daarnaast adviseerde hij de deelnemers vrienden te maken. Al waarschuwde hij ook dat je beste vriend je vijand kan zijn. Dat was hem zelf vorig jaar ook overkomen. Verder refereerde de presentator aan de locatie van het programma, het koude IJsland. Het is afwachten hoe lang de kandidaten daar blijven, want Rooijakkers sprak over een 'zonnige toekomst'.

Gletsjer
De tweede opdracht vond plaats op een gletsjer waar kokers met geld verstopt waren. Eén groep mocht de ijsmassa op en in kaart brengen waar de kokers verstopt waren. De andere groep moest ze vervolgens gaan zoeken. Vijf kokers werden uiteindelijk meegebracht naar beneden. Vier waren leeg en in één zat een bedrag van -500 euro.

Pot kwijt
In de auto bespraken de kandidaten vervolgens de teleurstellende afloop van de tweede opdracht. Maarten van der Weijden was inmiddels tot penningmeester gekozen. Hij opperde dat het wel eens was voorgekomen dat de pot 'kwijtgeraakt' was. Dit was echter altijd gebeurd met een goed gevulde pot, maar waarom niet wanneer de pot in de min staat, vroeg Maarten zich af. De andere kandidaten stemden in en de -500 euro werd verscheurd en is nu dus zogenaamd kwijt.

Vrijstellingen
Bij de derde opdracht bleek dat Frits Huffnagel, Marit van Bohemen en Tim Kamps op de gletsjer een vrijstelling hadden weten te bemachtigen. Ze moesten deze nu verdedigen op een brug tijdens een paintball-gevecht. Frits zou zijn vrijstelling inzetten in aflevering twee en was daarmee 1500 euro waard, Tim in aflevering drie en zou daarom 1000 euro opleveren en Marit 'neerschieten' zou 500 euro opleveren voor haar vrijstelling in de vierde aflevering. Uiteindelijk wisten de drie echter ongeschonden de overkant van de brug te bereiken. Daarmee behielden ze allemaal hun vrijstelling.

Trieste aflevering
De aflevering werd dus afgesloten met een bedrag in de pot van -500 euro. Tim Kamps sprak van een 'hele trieste eerste aflevering'. Na het maken van de test moest Marion Pauw IJsland alweer verlaten. 'Neeeee... Hoe kan dat?', reageerde de groep verbaasd na haar rode scherm. 'Ik had blijkbaar geen briljant inzicht', liet Marion weten over haar 'logische ingevingen'.

Voor de eerste opdracht moeten de kandidaten zich binnen 3 uur verzamelen bij het wrak van een vliegtuig. © AVRO
Frits Huffnagel vindt drie vrijstellingen op de gletsjer. Hij houdt er één zelf en en de andere twee gaan naar Marit en Tim. © AVRO
Paintball-gevecht op een brug bij opdracht twee. Marit weet veilig de overkant te bereiken. © AVRO
Liesbeth Staats maakt de test. © AVRO
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden